Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ξεκινούν προσεχώς οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες, για το αποχετευτικό σύστημα, που θα καλύψει τις περιοχές δυτικά του αερολιμένα Λάρνακας και συγκεκριμένα το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου.

Πρόκειται για την τρίτη φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, με την δεύτερη φάση να βρίσκεται προς το τέλος της, αφού είναι σ’ εξέλιξη εργασίες στις ενορίες Χρυσοπολίτισσας Μητρόπολης.

Οι εργασίες της Β΄ φάσης υπολογίζεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά την τρίτη φάση, υπογράφεται το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, το πρώτο κατασκευαστικό συμβόλαιο με το οποίο αρχίζει ουσιαστικά η επέκταση του αποχετευτικού στην περιοχή του αεροδρομίου και των γειτονικών κοινοτήτων.

 

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

 

Την Κυριακή, η Λάρνακα γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης στην Πλατεία Ζουχούρι, με ανοικτή συζήτηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, την ομάδα του Λάρνακα 2030, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λάρνακας, και το Europe Direct Larnaca, για το πώς οι νέοι οραματίζονται τη Λάρνακα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.

Μετά την εκδήλωση, οι διοργανωτές προσκαλούν το κόσμο σε μία ιδιαίτερη παράσταση, όπου θα μας παρουσιάσουν δέκα παραδοσιακά νανουρίσματα του κόσμου, ταξιδεύοντας μας στις γειτονιές τις Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, για να ανακαλύψουμε την αθωότητα και τη νοσταλγία που κουβαλάει το πιο τρυφερό κομμάτι της μουσικής παράδοσης του κάθε τόπου.

Η εκδήλωση είναι μια αφορμή να βιώσουμε την Πλατεία Ζουχούρι με έναν άλλο τρόπο! Πάρτε λοιπόν τα sleeping bags σας και ελάτε στο Ζουχούρι να γνωρίσουμε την πιο στοργική όψη του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ήρθε ξανά η ώρα για το μεγαλύτερο φεστιβάλ κλασικού αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, που έγινε ποτέ στην Κύπρο! Μετά από το περσινό φεστιβάλ, με πάνω από 400 συμμετοχές κλασικών αυτοκινήτων και πάνω από 100 κλασικών μοτοσυκλετών, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το 4ο φεστιβάλ στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικουδες από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, δίνοντας την ευκαιρία σε περαστικούς και λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου να απολαύσουν το θέαμα.

Το event θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπως και κάθε χρόνο αφού όλα τα έσοδα από χορηγούς, θα δοθούν στα ιδρύματα Χριστάκη Χασάπη, για άτομα με ειδικές ανάγκες, και στο Ίδρυμα Ηλιαχτίδα Ζωής στη Λάρνακα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

Send this to a friend