Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η Ξένια Κωνσταντίνου υποψήφια για τη θέση της αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ
Η Ξένια Κωνσταντίνου υποψήφια για τη θέση της αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ

Η Ξένια Κωνσταντίνου υποψήφια για τη θέση της αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ

 

 

Η Ξένια Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 25 Φεβρουαρίου 1979. Από το 1996 ζει στη Λευκωσία. Μεγάλωσε στην περιοχή Δροσιάς στη Λάρνακα και έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο Μακαρίου ΙΙΙ από τον κλάδο οικονομικών.

Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (1996-2000). Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο μεταπτυχιακό κλάδο των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει φοιτήσει ως φοιτήτρια Erasmus στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι στον κλάδο των πολιτικών επιστημών.

Η εμπλοκή της στην πολιτική ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια με τη συμμετοχή της στη Μαθητική Οργάνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, ΜΑ.ΚΙ Λάρνακας-Αμμοχώστου.

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κατείχε οργανική θέση στη Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2003 βρέθηκε ανάμεσα στους επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Νέων υποστήριξης της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη.

Το 2004 εξελέγη Γενική Γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (Ο.Ν.Ε.) του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι και το 2007.

Το 2005 εξελέγη  Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, θέση στην οποία επανεκλέγηκε προτεινόμενη και από τη ΝΕΔΗΣΥ το 2007. Από το 2007 υπηρετούσε παράλληλα ως εκλεγμένο μέλος στο Πολιτικό Γραφείο της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.

Τον Νοέμβριο του 2009 εκλέγηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας προτεινόμενη από τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και προέδρευα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Δομημένο Διάλογο με τη Νεολαία που σύστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το 2014 εκλέγηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ).

Τέως Βουλευτής επαρχίας Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και νυν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗΣΥ ως επικεφαλής Γραμματείας Πολιτικού Εκσυγχρονισμού.

Στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού της 6ης Μαϊου, διεκδικεί μία από τις 3 θέσεις Αντιπροέδρων.

 

Send this to a friend