Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΡΑ: Έρευνες για τον εξαφανισμένο Περικλέους στην περιοχή Ζυγίου
ΤΩΡΑ: Έρευνες για τον εξαφανισμένο Περικλέους στην περιοχή Ζυγίου

ΤΩΡΑ: Έρευνες για τον εξαφανισμένο Περικλέους στην περιοχή Ζυγίου

 

 

Οι απανωτές συλλήψεις φαίνεται πως φέρνουν εξελίξεις στην εξαφάνιση του Άγγελου Περικλέους, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης 20 Απριλίου, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση απαγωγής με σκοπό το φόνο και εμπρησμού του οχήματος του, που βρέθηκε καμένο στο πεδίο βολής Παλιομετόχου την επόμενη μέρα.

Μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται σήμερα σε περιοχή της επαρχίας Λεμεσού, για νέες έρευνες προς εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες διεξάγονται στην περιοχή Ζυγίου, και θα επικεντρωθούν στα σύνορα των δύο επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, από όπου γνωρίζουν οι ανακριτές ότι έπιανε σήμα για τελευταία φορά το κινητό τηλέφωνο του ελλείποντα.

 

Στις έρευνες μετέχουν μέλη της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Άμυνας καθώς και ανιχνευτικά σκυλιά.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο και ερωτηθείς κατά πόσον έχει κλειδώσει για τους ανακριτές το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, ότι δηλαδή ο Περικλέους είναι νεκρός, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου είπε «ότι είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Είναι ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί αλλά όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχουν ενδείξεις ζωής του Άγγελου Περικλέους αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο».

Έξι πρόσωπα υπό κράτηση 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση έξι πρόσωπα. Ο 24χρονος βασικός ύποπτος, ο θείος του, η μητέρα του και άλλοι τρεις Ελληνοκύπριοι που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Tον τρόπο εμπλοκής του καθενός στην υπόθεση εξήγησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το Σάββατο ο ανακριτής, βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Κώστας Μιχαήλ. 

Το διάταγμα κράτησης του 24χρονου βασικού υπόπτου στην υπόθεση εκπνέει αύριο, οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση της κράτησης του. Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, οι σχέσεις που διατηρούσε ο Άγγελος Περικλέους με τον 24χρονο βασικό ύποπτο στην υπόθεση ήταν συγκρουσιακές.

Τα στοιχεία που «καίνε» τον 24χρονο

Ο 24χρονος βασικός ύποπτος, που παραδόθηκε στις αρχές την Κυριακή 23 Απριλίου, θεάθηκε να οδηγεί το Mercedes όχημα του ελλείποντα Άγγελου Περικλέους για να μεταβεί στο πεδίο βολής Παλιομετόχου. Εναντίον του 24χρονου οι ανακριτές εξασφάλισαν μαρτυρία ότι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στις 15 και 18 Απριλίου επισκέφθηκε πολυκατάστημα στη Λεμεσό και αγόρασε κολλητικές ταινίες, φτυάρια, γάντια, σχοινιά, σακούλες χειροψάλιδο, μαχαίρια, τσεκούρι και άλλα. Τα γάντια και οι κολλητικές ταινίες καθώς και ένα μαχαίρι, είναι της ίδιας μάρκας με αυτά που εντοπίστηκαν στο όχημα του 38χρονου, το οποίο οδηγούσε ο βασικός ύποπτος. Φαίνεται επίσης ότι κολλητικές ταινίες, ίδιες με αυτές που αγόρασε ο 24χρονος εντοπίστηκαν στην οικία που διαμένει η μητέρα του. Αυτές φαίνεται να είναι ίδιες και με τις μισοκαμένες που εντοπίστηκαν στο καμένο Mercedes του Περικλέους. Επίσης στην οικία, εντοπίστηκε και ένα φτυάρι, παρόμοιο με αυτό που είχε αγοράσει από το πολυκατάστημα ο βασικός ύποπτος.

Send this to a friend