Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Ταφόπλακα στην ανάπτυξη της παραλίας Σωτήρας»
«Ταφόπλακα στην ανάπτυξη της παραλίας Σωτήρας»

«Ταφόπλακα στην ανάπτυξη της παραλίας Σωτήρας»

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πανδημοτική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης οι αρχές και κάτοικοι του Δήμου Σωτήρας, διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος που θέτουν, σύμφωνα με τους ιδίους, προσκόμματα στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του δήμου.

Ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας, αναφέρει ότι κατά την πανδημοτική συγκέντρωση οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος, να βάλει ουσιαστικά στον «πάγο», αναπτύξεις που βρίσκονται εκτός της Ζώνης Προστασίας κι εκτός του δικτύου Νατούρα.

 

Προστίθεται ότι στη συγκεκριμένη παραλιακή περιοχή, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις και ουδεμία παρέμβαση υπάρχει ή προβλέπεται να γίνει στην Ζώνη Προστασίας.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας ανέφερε ότι η απόφαση για την Έκθεση Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης λήφθηκε ερήμην της τοπικής αρχής, η οποία ουδέποτε κλήθηκε να παραστεί και να εκφράσει άποψη ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος. Κατήγγειλε, επίσης, ότι ούτε διαβούλευση υπήρξε για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Σωτήρας Θεόδωρος Χατζηγεωργίου εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει μια συμπληρωματική Έκθεση Συσσωρευτικών Επιπτώσεων σε σχέση με υφιστάμενα, προτεινόμενα και μελλοντικά έργα στην περιοχή της Αγίας Θέκλας και του Λιοπετρίου, όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να τηρούνται οι συντελεστές ανάπτυξης που προνοούνται από το Τοπικό Σχέδιο και όχι μόνο από την Πολεοδομική Ζώνη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Σωτήρας, ήταν κοινή η διαπίστωση όσων παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση ότι θα πρέπει να ληφθούν δυναμικά μέτρα αντίδρασης καθώς και νομικά μέτρα με σκοπό την ανατροπή της συγκεκριμένης, άδικης όπως χαρακτηρίστηκε, απόφασης, η οποία απειλεί να βάλει ταφόπλακα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Οι βουλευτές που ήταν παρόντες στην πανδημοτική συγκέντρωση ανέφεραν ότι θα εγγράψουν το συγκεκριμένο ζήτημα προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Τουρισμού.

 

Send this to a friend