Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η καλύτερη σεζόν από το 2020, ο καλύτερος Απρίλιος από το 2018!
Η καλύτερη σεζόν από το 2020, ο καλύτερος Απρίλιος από το 2018!

Η καλύτερη σεζόν από το 2020, ο καλύτερος Απρίλιος από το 2018!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ο καλύτερος Απρίλιος την τελευταίας πενταετίας, από πλευράς προσέλκυσης ξένων τουριστών, είναι ο φετινός για την Αγία Νάπα!

Σύμφωνα μ’ επίσημα στοιχεία του τουριστικού δήμου, όπως αυτά διαφαίνονται από τις διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα, από την κατανάλωση νερού και από τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις οργανωμένες παραλίες, προκύπτει ότι ο μήνας που διανύουμε είναι ο καλύτερος Απρίλιος από το 2018, ενώ το φετινό καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα είναι το καλύτερο από την χρονιά της πανδημίας.

 

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου είπε ότι μέσα από την διαδικτυακή προβολή που προβαίνει ο δήμος, διαφαίνεται ότι αγορές, οι οποίες δεν ήταν ιδιαίτερα παραδοσιακές για την ελεύθερη Αμμόχωστο, όπως η Πολωνία, η Γαλλία και η Ελβετία, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση εν’ όψει της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Το γεγονός αυτό, παρατήρησε, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, διότι δημιουργεί μια ποικιλομορφία όσον αφορά των προσέλκυση ξένων επισκεπτών, αποφεύγονται τα μονοπώλια και σιγά σιγά η επαρχία της Αμμοχώστου ανεξαρτητοποιείται από τις παραδοσιακές της αγορές, όπως η αγγλική, η ρωσική και η σκανδιναβική.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν του 40%-45% των κρατήσεων σε ξενοδοχεία της περιοχής γίνονται πλέον διαδικτυακά, την ίδια ώρα που παρατηρείται μία σημαντική μείωση στο all inclusive των ξενοδοχείων, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει τον κύκλο εργασίας παρεμφερών επιχειρήσεων.

«Έκκλησή μου είναι όπως μέσα από μια καλή συνεργασία, όλοι μας να προσφέρουμε φιλοξενία και ποιότητα στους τουρίστες, που θα μας επισκεφθούν», επισήμανε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Αντικατάσταση εξοπλισμού

—————————————

Για πρώτη φορά μετά τη χρονιά της πανδημίας, φέτος αναμένεται να λειτουργήσουν όλα τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά διαμερίσματα και οι επιχειρήσεις στο Δήμο Αγίας Νάπας. Ήδη, από τις αρχές Απριλίου η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων και των υπόλοιπων τουριστικών επιχειρήσεων έχουν επαναλειτουργήσει.

Παράλληλα, ο εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει ήδη προχωρήσει σε αντικατάσταση του συνόλου των κρεβατιών και των ομπρελών σ’ όλες τις οργανωμένες παραλίες, με καινούργιο εξοπλισμό αναβαθμισμένης ποιότητας.

Επίσης, έχουν αναβαθμιστεί όλοι οι χώροι υγιεινής και γενικά όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους λουόμενους. «Όλα αυτά συντείνουν τα μέγιστα, προκειμένου να διατηρήσουμε την Αγία Νάπα τον υπ’ αριθμόν ένα τουριστικό προορισμό της Κύπρου κι έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Μεσόγειο», ανέφερε ο κ.Ζαννέττου.

Τουρίστες από Μάλτα!

——————————— 

Στο μεταξύ, στην πόλη Φλοριάνα της Μάλτας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος παρευρέθηκε σ’ εκδήλωση που διοργάνωσε ο τουριστικός οργανισμός «The ROCS Group», σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Νάπας. Διαφάνηκε ότι μέσω της καλής συνδεσιμότητας που υπάρχει, καθότι καθημερινά είναι προγραμματισμένη πτήση της Emirates που εκτελεί το δρομολόγιο Μάλτας – Λάρνακας, δημιουργούνται καλές προοπτικές για προσέλκυση περιηγητών και από την συγκεκριμένη χώρα.

«Παρόλο που πρόκειται για μικρή αγορά, ως Αγία Νάπα δείχνουμε την ανάλογη σημασία.

Παράλληλα, μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας και των υπολοίπων προωθητικών ενεργειών στις οποίες προβαίνουμε, προβάλλουμε συνεχώς τον προορισμό μας στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τουρίστες και από άλλες αγορές που δεν είναι τόσο παραδοσιακές στην επαρχία μας. Για τον σκοπό αυτό, είμαστε σε συνεχή επαφή με διάφορους ταξιδιωτικούς πράκτορες», σημείωσε.

«Άμμος του Καμπούρη»

———————————— 

Σε μια άλλη εξέλιξη, παρά την αθώωση των εμπλεκομένων από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για το «περιβαλλοντικό σκάνδαλο», όπως χαρακτηρίστηκε, στην παραλία «Άμμος του Καμπούρη», το οποίο αποκαλύφθηκε το 2012.

Ο Χρίστος Ζαννέττου είπε ότι την Τετάρτη (26/4), στις 12 το μεσημέρι, υπεγράφη το συμβόλαιο μ’ εταιρεία για αποκατάσταση της παραλίας. Οι εργασίες θα κοστίσουν περίπου 200 χιλιάδες ευρώ, κόστος που θα επωμιστούν οι φορολογούμενοι δημότες της Αγίας Νάπας.

Οι εργασίες αποκατάστασης και τοπιοτέχνισης που προγραμματίζονται αναμένεται να επαναφέρουν την ακτή σχεδόν στην κατάσταση που ήταν προηγουμένως.

«Έχουμε την ευθύνη να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της παραλίας, για να προστατεύσουμε τον χώρο και τους επισκέπτες. Με την αποκατάσταση που θα γίνει, κλείνει οριστικά και αυτό το θέμα», κατέληξε ο κ.Ζαννέττου.

Send this to a friend