Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες ξένων γλωσσών ΚΙΕ
Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες ξένων γλωσσών ΚΙΕ

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες ξένων γλωσσών ΚΙΕ

 

 

Τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) ανακοίνωσαν ότι αρχίζει την Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 και λήγει την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023,  η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση υποτροφιών στα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών ΚΙΕ για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι για τη διεκδίκηση υποτροφίας πρέπει να συμπληρωθεί έντυπο αίτησης για τη χορήγηση υποτροφίας για τη σχολική χρονιά 2023-2024 και να επιστραφεί στο ΚΙΕ φοίτησης του μαθητή, μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία αναφέρονται στη σχετική αίτηση, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023.

Αναφέρεται επίσης ότι δικαίωμα Υποβολής Αίτησης για διεκδίκηση υποτροφίας, έχουν μαθητές/-τριες, που φοιτούν σε μαθήματα Ξένων Γλωσσών κατά φετινή σχολική χρονιά, 2022-2023, έχουν πλήρη φοίτηση και θα παρακαθήσουν στις Τελικές Ενιαίες Γραπτές Εξετάσεις των ΚΙΕ.

 

Για τον καταρτισμό τoυ τελικού καταλόγου υποψηφίων για χορήγηση υποτροφιών, λαμβάνονται υπόψιν και μοριοδοτούνται οι βαθμολογίες τετραμήνων, ο βαθμός τελικής εξέτασης, ο αριθμός απουσιών, το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μαθητές/-τριες που θα έχουν ολική απαλλαγή διδάκτρων κατά τη σχολική χρονιά 2023- 2024 (π.χ. τρίτο παιδί που θα φοιτά στο ΚΙΕ, λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δυσπραγούντες μαθητές που λαμβάνουν δημόσιο χορήγημα κ.λπ.), μαθητές/-τριες που φοιτούσαν στο τελευταίο επίπεδο οποιασδήποτε Ξένης Γλώσσας, κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, μαθητές/-τριες που φοιτούσαν στο επίπεδο Αγγλικών ΠΡΚ, κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, ενήλικες μαθητές/-τριες.

Σημειώνεται ότι οι Αιτήσεις για Χορήγηση Υποτροφιών, πρέπει να παραδίδονται στο ΚΙΕ από τους γονείς ή κηδεμόνες και ότι εκπρόθεσμες ή ελλιπείς αιτήσεις, οι οποίες δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, δεν θα γίνονται δεκτές ούτε θα προωθούνται.

Send this to a friend