Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σωκράτης Ιωακείμ: Γιατί διεκδικώ θέση στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ
Σωκράτης Ιωακείμ: Γιατί διεκδικώ θέση στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ

Σωκράτης Ιωακείμ: Γιατί διεκδικώ θέση στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ

 

 

Ο Αρχισυντάκτης στο Συγκρότημα του Φιλελεύθερου καταθέτει τους στόχους του και αναλύει την επόμενη μέρα για την παράταξη του.

Πες μας λίγα λόγια για σένα για τα μέλη του ΔΗΣΥ που δεν σε γνωρίζουν.

Γεννήθηκα στη Λακατάμια στις 9 Νοεμβρίου του 1979 και είμαι το πρώτο από τα δύο παιδιά του αείμνηστου Κυριάκου Ιωακείμ από το Πολύστυπο της Πιτσιλιάς και της Ρούλας Κανικλίδου από την Κυθρέα. Σπούδασα Δημοσιογραφία με εξειδίκευση στη Ραδιοτηλεόραση και εργάζομαι ως δημοσιογράφος από το 2001. Εργάστηκα μεταξύ άλλων σε ΑΝΤ1, StockWatch, InBusiness και στο Συγκρότημα Δίας, ενώ από το 2020 εργάζομαι ως αρχισυντάκτης των οικονομικών περιοδικών Forbes και Insider στον Φιλελεύθερο. Εργάστηκα επίσης ως παρουσιαστής οικονομικών και πολιτικών εκπομπών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Είμαι παντρεμένος με τη Χριστιάνα Πογιατζέα με καταγωγή από την Πάφο και τα Κελοκέδαρα και έχω τρία παιδιά. Από το 2016 είμαι εκλελεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Σχολικός Έφορος Λακατάμιας, Πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου, ενώ διετέλεσα επίσης Γραμματέας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ.

 

Γιατί αποφάσισες να διεκδικήσεις θέση στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ;         

Καταρχάς να πω ότι είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος υποψήφιος για το Πολιτικό Γραφείο της παράταξης μας και θεωρώ πως λόγω και της εμπλοκής μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχω τις γνώσεις και τις εμπειρίες να συμβάλω εποικοδομητικά στην προσπάθεια να αυξήσουμε την απήχηση μας στην κοινωνία. Εργάζομαι ως δημοσιογράφος τα τελευταία 21 χρόνια τα 12 εκ των οποίων από τη θέση του Αρχισυντάκτη και εκτιμώ ότι σε περίπτωση που τα μέλη του ΔΗΣΥ με τιμήσουν με τη ψήφο τους και εκλεγώ στο Πολιτικό Γραφείο, θα μπορέσω λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας να μεταφέρω σωστά τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε προς την κοινωνία. Ο ΔΗΣΥ για μένα δεν είναι μία παράταξη του 26%, αλλά του 35% και για αυτό πρέπει όλοι να εργαστούμε συλλογικά προς αυτή την κατεύθυνση. Στο Πολιτικό Γραφείο διεκδικούν θέση 65 συναγωνιστές και συναγωνίστριες και χαίρομαι που υπάρχουν τόσα πολλά ικανά στελέχη από διάφορους τομείς της οικονομίας. Για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο θα πρέπει τα μέλη μας να ψηφίσουν από 13-25 μέλη και θα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα να είμαι στις επιλογές τους. Στο ψηφοδέλτιο κατέρχομαι με το νούμερο 17. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους.

Ποια είναι η δική σου ανάγνωση σε σχέση με τη μείωση που παρατηρείται στα ποσοστά του ΔΗΣΥ;

Κατά την προσωπική μου άποψη ο ΔΗΣΥ πρέπει να επανακτήσει την ταυτότητα του, καθώς δυστυχώς στην προσπάθεια να γίνει η παράταξη μας πολυσυλλεκτική ανοίγαμε την πόρτα σε 5 άτομα και έφευγαν από την πίσω πόρτα 15 άτομα. Ο ΔΗΣΥ είναι ένα δεξιό κόμμα, με κοινωνικά φιλελεύθερες πολιτικές και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Σίγουρα για τη μείωση των ποσοστών της παράταξης μας έγιναν και λάθη με βασικότερο κατά την άποψη μου τη διαχείριση σε ό, τι αφορά στα χρυσά διαβατήρια. Επιπρόσθετα όταν βρίσκεσαι στην κυβέρνηση για 10 χρόνια υπάρχει και το θέμα της φθοράς της εξουσίας, αλλά και ο αντίκτυπος της πελατειακής σχέσης που έκτισαν διαχρονικά όλα τα κόμματα με τους ψηφοφόρους τους.  Αναπόφευκτα όταν είσαι κυβέρνηση θα έχεις να αντιμετωπίσεις περισσότερα αιτήματα και σίγουρα δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους.  Όταν αναφέρομαι σε αιτήματα δεν μιλώ μόνο για ρουσφέτι, αλλά για κάποια αιτήματα δικαιολογημένα τα οποία κυρίως λόγω γραφειοκρατίας δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν . Όμως από την άλλη έγιναν και πάρα πολλά σωστά πράγματα, σημαντικές μεταρρυθμίσεις και η χώρα επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη ήταν από το 2016 μέχρι εντεύθεν σε τροχιά ανάπτυξης.

Τι απαντάς σε όλους όσοι λένε πως οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι απέναντι και όχι δίπλα στην πολιτική;

Kαταρχάς θέλω να πω, πως οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει μόνο να κρίνουν αλλά και να κρίνονται.  Προσωπικά δεν έκρυψα ποτέ τα πιστεύω μου, όμως δεν δίστασα και δημόσια να επικρίνω την παράταξη μου μέσω της πένας μου όταν διαπιστώσω ότι γίνονται λανθασμένοι χειρισμοί. Έμαθα τόσα χρόνια να διαχωρίζω την επαγγελματική μου ιδιότητα από την πολιτική και αυτό θα συνεχίζω να πράττω και στη συνέχεια. Προσωπικά θεωρώ πως σε όλα τα κόμματα όχι μόνο στον ΔΗΣΥ οι πλείστοι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν εκλεγεί είναι αρκετά επιτυχημένοι και αυτό φιλοδοξώ να πράξω και εγώ εάν με τιμήσουν τα μέλη της παράταξης μας. Ως δημοσιογράφος για να είσαι έγκριτος πρέπει να έχεις τσεκάρει τις πηγές σου και να λες την αλήθεια στο κοινό. Με τον ίδιο τρόπο στοχεύω να λειτουργώ και ως πολιτικός.

Κατά την άποψη σου ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να ήταν σήμερα συγκυβέρνηση;

O λαός με τη ψήφο του μας κατέταξε στην αντιπολίτευση και ο ΔΗΣΥ ως το μεγαλύτερο κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να λειτουργήσει υπεύθυνα και να στηρίξει όλες τις πολιτικές της κυβέρνησης που θα πάρουν μπροστά τη χώρα μας. Το αν ο ΔΗΣΥ θα έπρεπε να ήταν ή όχι στη συγκυβέρνηση δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το αποφασίσω αλλά τα συλλογικά όργανα του κόμματος και η νέα ηγεσία που θα εκλεγεί δίπλα από τη νέα μας Πρόεδρο Αννίτα Δημητρίου. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο ΔΗΣΥ θα λειτουργήσει υπεύθυνα και έχουμε κατά την ταπεινή μου άποψη μία χρυσή ευκαιρία να εμβολιάσουμε το πρόγραμμα της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη με δικές μας προτάσεις και θέσεις. Ως ΔΗΣΥ πρέπει να θέλουμε να πετύχει ο Νίκος Χριστοδουλίδης γιατί αυτό προτάσσει το συμφέρον της χώρας.

Send this to a friend