Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Προσοχή συστήνει η Αστυνομία – Νέα υπόθεση με ψευδογιατρό – Ζήτησε €77 χιλιάδες από ηλικιωμένη
Προσοχή συστήνει η Αστυνομία – Νέα υπόθεση με ψευδογιατρό –  Ζήτησε €77 χιλιάδες από ηλικιωμένη

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία – Νέα υπόθεση με ψευδογιατρό – Ζήτησε €77 χιλιάδες από ηλικιωμένη

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιχείρησε να κλέψει 77 χιλιάδες ευρώ από ηλικιωμένη γυναίκα, προσποιούμενος τον γιατρό, λέγοντάς της πως δήθεν ο γιος της τραυματίστηκε σοβαρά και χρειαζόταν επειγόντως εγχείρηση…

Για πολλοστή φορά, η Αστυνομία συστήνει μεγάλη προσοχή στο κοινό, μετά από την νέα υπόθεση απάτης και απόπειρας απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού που αποκαλύφθηκε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με δράση άγνωστο άνδρα ο οποίος παρουσιάστηκε ως γιατρός.

 

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι άγνωστοι προσπαθούν να τους ξεγελάσουν, να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τα επαρχιακά τμήματα ανιχνεύσεων εγκλημάτων ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Οι δράστες της απάτης, που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί, επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και τους ζητούν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, με το αιτιολογικό ότι δήθεν κάποιο στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε ατύχημα και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση και ιατρική περίθαλψη.

Πολλές φορές οι δράστες καλούν με απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή με την Αστυνομία.

Η νέα υπόθεση απάτης καταγγέλθηκε την περασμένη Κυριακή, 23 του μήνα, στο ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το πρωί της ίδιας μέρας άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα ηλικίας 85 ετών και της ανάφερε ότι ο γιος της έχει τραυματιστεί και βρίσκεται στο νοσοκομείο μαζί με τον δεύτερό της γιο. Ο δράστης φέρεται να γνώριζε τα πρόσωπα αυτά, εξού και ανέφερε τα ονόματα των παιδιών της 85χρονης.

Ο ίδιος είπε στην 85χρονη πως απαιτείται η πληρωμή χρηματικού ποσού ύψους 77 χιλιάδων ευρώ για τα ιατρικά έξοδα, λέγοντάς της πως επρόκειτο να περάσει από την κατοικία της κάποιο πρόσωπο για να παραλάβει τα χρήματα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του δράστη με την 85χρονη διήρκησε γύρω στην ενάμισι ώρα. Λίγα λεπτά αργότερα, την οικία της 85χρονης επισκέφθηκε κάποια φίλη της, στην οποία η παραπονούμενη ανέφερε το τηλεφώνημα που είχε δεχθεί προηγουμένως.

Την ίδια ώρα ο ύποπτος επικοινώνησε εκ νέου τηλεφωνικώς με την 85χρονη και της ζήτησε όπως μεταβεί σε συγκεκριμένη κλινική για να παραδώσει τα χρήματα. Τότε η φίλη της ηλικιωμένης επενέβη, αναφέροντας στον άγνωστο ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, διακόπτοντας την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου προβαίνει σ’ εξετάσεις για να εντοπίσει τον δράστη.

 

 

Send this to a friend