Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πέραν των 36 χιλιάδων η αξία των κλοπιμαίων από το σπίτι του επιχειρηματία στη Λάρνακα
Πέραν των 36 χιλιάδων η αξία των κλοπιμαίων από το σπίτι του επιχειρηματία στη Λάρνακα

Πέραν των 36 χιλιάδων η αξία των κλοπιμαίων από το σπίτι του επιχειρηματία στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πέραν των 36 χιλιάδων ευρώ ανήλθε τελικά η λεία των κουκουλοφόρων, οι οποίοι λήστεψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης το σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με νέα δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χάρη Χατζηγιασεμή, από τις εξετάσεις που έγιναν στην σκηνή διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο κι έξοδο από την πόρτα του υπογείου που οδηγεί στο σαλόνι της οικίας, την οποία παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο.

 

Η σχετική καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας έγινε από τον 71χρονο επιχειρηματία. Σύμφωνα μ’ αυτήν, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ενώ ο ίδιος, η σύζυγος και η θυγατέρα τους κοιμόντουσαν στα υπνοδωμάτιά τους, ξύπνησαν από τα γαυγίσματα του σκύλου τους και από φασαρία που ακουγόταν από το σαλόνι του σπιτιού τους. Τότε έντρομοι διαπίστωσαν την παρουσία πέντε κουκουλοφόρων εντός του σπιτιού, οι οποίοι με την απειλή λοστών τούς ανάγκασαν να τους παραδώσουν διάφορα χρυσαφικά αξίας 11 χιλιάδων ευρώ και χρήματα σε μετρητά αξίας 21.650 χιλιάδων ευρώ.

Μεγάλο μέρος των χρημάτων που κλάπησαν βρισκόταν φυλαγμένο σε χρηματοκιβώτιο εντός της οικίας, το οποίο οι δράστες υποχρέωσαν την σύζυγο του επιχειρηματία ν’ ανοίξει. Επίσης, οι κουκουλοφόροι έκλεψαν από την κατοικία του επιχειρηματία δύο φορητούς υπολογιστές κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η συνολική αξία της κλαπείσας περιουσίας ανέρχεται στις 36.250 ευρώ. Ο κ.Χατζηγιασεμή δήλωσε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας για σύλληψη των δραστών συνεχίζονται και προς τούτο αξιολογούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην γύρω περιοχή για να εξακριβωθούν οι κινήσεις των ληστών.

Παράλληλα, αξιολογούνται διάφορες πληροφορίες που καταφθάνουν στην Αστυνομία, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν από την σκηνή, τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό των κουκουλοφόρων.

Πιστεύεται ότι τα πέντε άτομα που διέρρηξαν το σπίτι του επιχειρηματία βοηθήθηκαν και από έκτο πρόσωπο, το οποίο ανέμενε έξω από την οικία.

 

Send this to a friend