Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αλλάζει ο δυτικός πεζόδρομος των Φοινικούδων
Αλλάζει ο δυτικός πεζόδρομος των Φοινικούδων

Αλλάζει ο δυτικός πεζόδρομος των Φοινικούδων

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σ’ εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης και βελτίωσης του δυτικού πεζόδρομου επί της παραλιακής λεωφόρου των Φοινικούδων, στη Λάρνακα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα κατασκευαστικά έργα προχωρούν βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί με τον εργολάβο, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση στις τοπικές αρχές.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, μαζί με αρμόδιους λειτουργούς του δήμου, πραγματοποίησαν επί τόπου επίσκεψη στο σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες κι ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου.

 

Ο παραλιακός πεζόδρομος των Φοινικούδων αποτελεί τμήμα του ευρύτερου παραλιακού μετώπου της πόλης. Ο πεζόδρομος αυτός συνδέει την περιοχή του λιμανιού και της μαρίνας με την πλατεία του Μεσαιωνικού Kάστρου και κατ’ επέκταση με τον παραλιακό δρόμο Πιαλέ Πασά, το αλιευτικό καταφύγιο και την ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή Μακένζι.

Τα έργα που είναι σ’ εξέλιξη στη δυτική πλευρά του πεζόδρομου, δηλαδή από την πλευρά των ξενοδοχείων και των κέντρων αναψυχής, αφορούν την αναβάθμιση και αντικατάσταση των υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων των πεζοδρομίων, τα οποία αφέθηκαν σε κακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ασφαλής πρόσβαση των διερχόμενων επισκεπτών.

«Με την υλοποίηση του έργου, αναμένεται η ποιοτική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου για ασφαλή προσπέλαση από τους χρήστες συμπεριλαμβανομένου και των ΑμεΑ.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί και κατ’ επέκταση θα δημιουργηθούν συνθήκες αναβάθμισης των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής και προώθηση της επιχειρηματικότητας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εργασίες εκτελούνται από την εταιρεία «Σταύρος Ανδρονίκου & Υιοί Λτδ». Ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2023 και η διάρκεια ολοκλήρωσής τους είναι 12 μήνες.

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 και από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το κόστος θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

 

Send this to a friend