Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυτό είναι το email που στέλνουν επιτήδειοι παριστάνοντας το Τμήμα Φορολογίας
Αυτό είναι το email που στέλνουν επιτήδειοι παριστάνοντας το Τμήμα Φορολογίας

Αυτό είναι το email που στέλνουν επιτήδειοι παριστάνοντας το Τμήμα Φορολογίας

 

 

Έξυπνα «δολώματα» χρησιμοποιούν οι απατεώνες του διαδικτύου που εμφανίστηκαν αυτή τη φορά εξ’ ονόματος του Τμήματος Φορολογίας τάζοντας επιστροφή φόρου σε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους ζητούν να καταχωρησουν σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, η Πρώτη Λειτουργός του Τμήματος Φορολογίας Ειρήνη Ιωάννου εξήγησε ότι η νέα δράση των επιτήδειων του διαιδικτύου εστιάζεται σε κάτι που αφορά πολλούς πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Τμήμα δεν χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους για να επικοινωνήσει με το κοινό όταν πρόκειται για επιστροφή φόρου.

“Είναι κανόνας ότι δεν δίνουμε ποτέ στοιχεία των τραπεζικών μας λογαρισμών, ειδικά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι υποψιασμένοι και εάν δεν μπορούν να από μόνοι τους να διαπιστώσουν εάν είναι απάτη, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

 

Το Τμήμα δεν ζητά τέτοια στοιχεία και εάν πρόκειται για επιστροφή φόρου, γίνεται στο λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω ΙΒΑΝ που έχουμε στη διάθεση μας και εάν δεν έχουμε αυτό, το ζητάμε μέσω εντύπου και με ασφαλείς διαδικασία. Δεν ζητάμε κωδικούς.”

Πηγή: alphanews

Send this to a friend