Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αποστόλου – Άμεσα κάμερες ασφαλείας σε όλα τα σχολεία
Αποστόλου – Άμεσα κάμερες ασφαλείας σε όλα τα σχολεία

Αποστόλου – Άμεσα κάμερες ασφαλείας σε όλα τα σχολεία

 

 

Του Ανδρέα Πολυκάρπου

Ο βουλευτής ΕΔΕΚ Λάρνακας, Ανδρέας Αποστόλου, ζήτα την άμεση εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας στα δημόσια σχολεία. Η εξασφάλιση, όπως ανέφερε, της προστασίας των παίδων μας αλλά και της δημόσιας περιουσίας πρέπει να τεθούν σε άμεση προτεραιότητα και να εφαρμοστούν σύστημα ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν.

Είναι γεγονός ότι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων περιστατικών βανδαλισμού στα σχολεία όπως συνέβη και τις τελευταίες μέρες με εμπρησμούς σε δημόσια σχολεία.

 

Από την άλλη τίθενται ζητήματα ατομικής ασφαλείας των παιδιών καθώς η περιφρούρηση στα σχολεία είναι ανύπαρκτη.

Μια συζήτηση που μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά το περιστατικό αρπαγής μαθητών από Δημοτικό Σχολείο αλλά και τα περιστατικά καταστροφών των σχολείων. Η επάρκεια της ασφάλειας των μαθητών αλλά και των κτηριακών εγκαταστάσεων παραμένει πάγιο αίτημα γονέων και καθηγητών αλλά και ύψιστο δικαίωμα των μαθητών.

Καθημερινές μαρτυρίες για “εμπάτε σκύλοι αλλέστα” από τις εισόδους των σχολείων με τους ίδιους τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς να τονίζουν πόσο εύκολο είναι κάποιος να εισέλθει στο σχολείο, παρόλο που έχουν εφαρμοστεί ηλεκτρονικά συστήματα στις πόρτες.

Παρόλα αυτά, κανένα αποτελεσματικό μέτρο δεν έχει ληφθεί και τίποτα μέχρι και σήμερα δεν εξασφαλίζει ότι κατά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων αυτές παραμένουν ασφαλείς.

Σε ανακοίνωση προέβη σήμερα ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλης, Ανδρέας Αποστόλου, επί του θέματος:

“Για την ασφάλεια των παιδιών μας και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει στα σχολεία να τοποθετηθούν κλειστά κυκλώματα ασφαλείας. Η επίκληση θεμάτων που αφορούν δήθεν προσωπικά δεδομένα είναι ανύπαρκτη.

Επικοινώνησα σήμερα με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων κυρία Ειρήνη Νικολαΐδου Λοϊζίδου η οποία μου το επιβεβαίωσε. Επικοινώνησα επίσης με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Αθηνά Μιχαηλίδου με την οποία συζητήσαμε το θέμα. Εύχομαι σύντομα να έχουμε δραστικές αποφάσεις.”

Send this to a friend