Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έκλεψαν 88 χιλιάδες από το εργοδότη τους – Καταζητούνται δύο πρόσωπα
Έκλεψαν 88 χιλιάδες από το εργοδότη τους – Καταζητούνται δύο πρόσωπα

Έκλεψαν 88 χιλιάδες από το εργοδότη τους – Καταζητούνται δύο πρόσωπα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Γερή μπάζα φαίνεται πως έκαναν δύο υπάλληλοι διοργανωτή ταξιδίων από τη Γαλλία (εβραϊκής καταγωγής), οι οποίοι προφανώς γνώριζαν τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου που είχε ο εργοδότηςτους κι έκλεψαν χρηματικό ποσό πέραν των 88 χιλιάδων ευρώ. Η Αστυνομία καταζητεί τα δύο πρόσωπα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για κλοπή 88.400 ευρώ, χρήματα που ήταν φυλαγμένα στο χρηματοκιβώτιο που είχε στο δωμάτιό του ο διοργανωτής ταξιδίων, σε ξενοδοχείο στην τουριστική περιοχή της Πύλας.

Ο 35χρονος διοργανωτής ταξιδίων έφερε στην Κύπρο 360 Εβραίους ταξιδιώτες για να γιορτάσουν το Πάσχα τους. Ο παραπονούμενος εξέφρασε υποψίες ότι στην κλοπή των χρημάτων πιθανόν να ενέχονται δύο υπάλληλοί του, οι οποίοι, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, γνώριζαν τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χάρη Χατζηγιασεμή, η Αστυνομία διερευνά υποθέσεις κλοπής και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

 

Η καταγγελία έγινε το βράδυ της Πέμπτης στον Αστυνομικό Σταθμό της Ορόκλινης, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λάρνακας. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας για δακτυλοσκοπικές εξετάσεις, ενώ γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό των προσώπων που πιστεύεται ότι ενέχονται στην κλοπή των χρημάτων. Η Αστυνομία ζητεί πληροφορίες για εντοπισμό των καταζητούμενων Mohamed Benlamkadem, 44 χρόνων, από το Μαρόκο και Yousef Hajji, 34 χρόνων, από τη Γαλλία, δίνοντας τις φωτογραφίες τους στην δημοσιότητα για σκοπούς εντοπισμού τους.

«Καμπάνα» σ’ εργοδότη

Σε μια άλλη εξέλιξη, στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγει η Αστυνομία για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και παραμονής στην Κύπρο, διενεργήθηκε έφοδος σ’ επιχείρηση που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν12αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονταν παράνομα.Ένας απ’ αυτούς προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου των μελών της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης πηδώντας από ύψος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι. Όλοι συνελήφθησαν και θα λογοδοτήσουν στο δικαστήριο. Ο εργοδότης τους κλήθηκε στην Αστυνομία για ανάκριση και θα κατηγορηθεί κι αυτός ενώπιον δικαστηρίου. Επιπρόσθετα, στονεργοδότη εκδόθηκε από λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ειδοποίηση διαπίστωσης παράβασης ύψους 42 χιλιάδων ευρώ.

 

Send this to a friend