Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Μαθητές από την Προπαρασκευαστική Μαθητεία Λάρνακας της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου, επισκέφθηκαν τον Απόστολο Ανδρέα και του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, με τους μαθητές του οποίου αναβίωσαν τον παραδοσιακό κυπριακό γάμο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κατεχόμενα εδάφη μας και σημαντικά μνημεία του τόπου μας. Παράλληλα μέσα από ένα θεατρικό διαδραστικό εργαστήρι, τα παιδιά της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας Λάρνακας, χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές αλλά και τεχνικές μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης σε συνδυασμό με χορό και μουσική, αναβίωσαν όλα τα έθιμα του παραδοσιακού κυπριακού γάμου

μέσα από ένα θεατρικό διαδραστικό εργαστήρι. Πρωταγωνιστές του «θιάσου» τους ήταν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ωστόσο ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αγαστή και η απαράμιλλη συνεργασία  των μαθητών της ελεύθερης Κύπρου με τους μαθητές και τις μαθήτριες που ζουν στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες περιλάμβαναν διάφορα ομαδικά παιχνίδια όπως πετόσφαιρα και καλαθόσφαιρα.

Ακολούθησε προσκύνημα στο Μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα και στο ναό της Παναγίας της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη.

 

Ο Δήμος Λάρνακας και το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία Λάρνακας προχωρούν στην δημιουργία Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση για τα 4 χρόνια από την δημιουργία του Κέντρου Αριστείας του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία.

Τόσο ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ζαχαρίας Σιόκκουρος όσο και ο Δήμαρχος της Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανακοίνωσαν στην απόφαση τους ότι θα προχωρήσουν στην ίδρυση της Σχολής εντός του νέου χώρου του Ινστιτούτου.

Δίπλα τους στη προσπάθεια αυτή τάχθηκε και ο νέος Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Σύμφωνοι και ένθερμοι υποστηρικτές και οι Βουλευτές της Λάρνακας Ανδρέας Αποστόλου, Ανδρέας Πασιουρτίδης και Πρόδρομος Αλαμπρίτης που ήταν παρόντες.

 

 

 

Send this to a friend