Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αρνήθηκε τα πάντα για την απόπειρα φόνου στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη
Αρνήθηκε τα πάντα για την απόπειρα φόνου στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

Αρνήθηκε τα πάντα για την απόπειρα φόνου στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άλλαξε υπερασπιστική γραμμή ο 31χρονος, από την Ορμήδεια, ο οποίος κατηγορείται για την διπλή απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 στην Ορόκλινη, κατά την οποία τραυματίστηκαν 42χρονος Ελληνοκύπριος και εξάχρονο αγοράκι που καθόταν στο πίσω κάθισμα διπλοκάμπινου αυτοκινήτου.

Η Αστυνομία απέδωσε, τότε, την εγκληματική ενέργεια σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Παρόλο που μετά την σύλληψή του ο 31χρονος ομολόγησε σε γραπτή κατάθεση που έδωσε στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι αυτός άνοιξε πυρ εναντίον του διπλοκάμπινου οχήματος, σήμερα το πρωί, όταν βρέθηκε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, απάντησε μη παραδοχή σ’ όλες τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

 

Να σημειωθεί, ότι αρχικά η συνήγορος υπεράσπισης Ευαγγελία Λαζαρίδου είχε ζητήσει από το δικαστήριο όπως ο πελάτης της απαντήσει μόνο στην κατηγορία που αφορούσε την απόπειρα φόνου του 6χρονου παιδιού και παράλληλα να του δοθεί χρόνος για ν’ απαντήσει στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ωστόσο, το αίτημα της υπεράσπισης απορρίφθηκε. Εναντίον του 31χρονου απαγγέλθηκαν συνολικά εφτά κατηγορίες για συνομωσία για φόνο, απόπειρα φόνου και κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, με τον κατηγορούμενο ν’ αρνείται ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ορίστηκε στις 3 Ιουλίου.

Θυμίζουμε, ότι η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του 31χρονου τρεις μέρες μετά την εγκληματική ενέργεια, αφού συνδέθηκε με γενετικό υλικό το οποίο απομονώθηκε από προσωπίδα που βρέθηκε στην σκηνή. Μετά την σύλληψή του ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δράστης της απόπειρας φόνου που είχε στόχο τον 42χρονο, εναντίον του οποίου φαίνεται να υπήρχε συμβόλαιο θανάτου έναντι 40 χιλιάδων ευρώ.

Στην κατάθεση – ομολογία του ο κατηγορούμενος ενέπλεξε και τον καταζητούμενο Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 35 χρόνων, από τη Σωτήρα, ενώ προχώρησε και σε υποδείξεις σκηνών.

Ο καταζητούμενος μ’ ευρωπαικό και διεθνές ένταλμα σύλληψης Αντρέας Χρίστου Καμπούρης θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, αλλά καταγγέλθηκε ως ελλείπων πρόσωπο από τις 6 περασμένου Δεκεμβρίου κι έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας… Κάποιοι ενδεχομένως να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα, καθότι με βάση μαρτυρίες που κατέχουν οι αρχές ασφαλείας, γνωρίζει τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω από την απόπειρα φόνου του 42χρονου, από την Ορόκλινη.

Ο Καμπούρης φέρεται να είναι το άτομο στον οποίο αρχικά ανατέθηκε το συμβόλαιο θανάτου για να βγει από την μέση ο 42χρονος.

 

 

Send this to a friend