Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κύπριοι φοιτητές βρέθηκαν στο ακριτικό Καστελλόριζο (ΦΩΤΟ)
Κύπριοι φοιτητές βρέθηκαν στο ακριτικό Καστελλόριζο (ΦΩΤΟ)

Κύπριοι φοιτητές βρέθηκαν στο ακριτικό Καστελλόριζο (ΦΩΤΟ)

Σε επίσκεψη στο ακριτικό Καστελλόριζο βρίσκονται Κύπριοι φοιτητές της Φοιτητικής Παράταξης ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης.

Ανάρτηση

Η αποστολή της Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης για τη βοήθεια του Καστελλορίζου ξεκίνησε με την άφιξή μας στη Ρόδο και συνεχίζει με την ακτοπλοϊκή μετάβαση στο ακριτικό Καστελλόριζο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Σκοπός μας είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Καστελλόριζου και Κύπρου και η παροχή υλικής βοήθειας στο νησί. Επιπλέον, στοχεύουμε στη δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω μελλοντική συνεργασία της παράταξής μας με τους κατοίκους και φορείς του νησιού.

Η Στρογγύλη, η οποία ανήκει στο σύμπλεγμα του Καστελλορίζου, βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας. Τα νησιά του συμπλέγματος παραμελούνται από το Ελληνικό Κράτος, λόγω της θέσης τους, εφόσον απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από τα πιο γνωστά ανατολικά νησιά των Δωδεκανήσων, όπως τη Ρόδο, ενώ βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Τουρκία. Η πρόσβαση σε αυτά είναι δύσκολη, ενώ πολλές φορές αγνοείται ακόμα και η ύπαρξή τους από το κράτος. Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις φαινομενικά ασήμαντες, όπως στην απουσία καταγραφής του Καστελλορίζου στον χάρτη της Ελλάδας, αλλα και σε περιπτώσεις όπως στην υπογραφή στρατηγικών συμφωνιών με τρίτες χώρες (λόγου χάριν: ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, 2019).

Είναι χρέος μας να ενισχύουμε το ελληνικό φρόνημα των κατοίκων μέσα από την έμπρακτη συμπαράστασή μας, θυμίζοντάς τους ότι αξίζει να επιμείνουν σε έναν δικό τους αγώνα. Πρέπει να τους θυμίζουμε πως ο Ελληνισμός δεν τους ξέχασε, πως η Ελλάδα είναι μια αξία ασύγκριτα μεγαλειώδης μπροστά στους πολιτικούς της.

Σε έναν τόπο όπου η ζωή σβήνει χρόνο με τον χρόνο, θέλουμε να ενισχύσουμε τον αγώνα επιβίωσης των συμπατριωτών μας. Αγωνιζόμαστε με τη σειρά μας, για να μην σπαράξει το ελληνικό νησί ο βάρβαρος Τούρκος από απέναντι, όπως πράττει και στην περίπτωση της Κύπρου. Οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν κίνητρα για να παραμείνουν στο νησί. Δεδομένης της παρούσας κατάστασης, δημιουργείται ανάγκη για υλική και ψυχική βοήθεια, που επιδιώκουμε να προσφέρουμε.

Send this to a friend