Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ζητείται επενδυτής για το ερειπωμένο «Εύα» στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας
Ζητείται επενδυτής για το ερειπωμένο «Εύα» στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

Ζητείται επενδυτής για το ερειπωμένο «Εύα» στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

ΓΡΑΦΕΙ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μελανό σημείο στη ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της Ορόκλινης εξακολουθεί ν’ αποτελεί το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Εύα», το οποίο «κοσμεί» τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

 

 

Ένα κτήριο, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ερειπωμένο και λεηλατημένο, αποτελώντας ένα έκτρωμα και μια μεγάλη αισθητική «παραφωνία» στην γύρω τουριστική περιοχή.

Κι ενώ η Γ΄ φάση ανακατασκευής του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας έχει ξεκινήσει, ενώ προγραμματίζεται η επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου Ορόκλινης κι ενώ στην περιοχή έχουν ανεγερθεί νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και παράλληλα έχει τροχιοδρομηθεί και η κατασκευή των αναγκαίων κυματοθραυστών για αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της διάβρωσης της παραλίας από τη θάλασσα, το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Εύα» έχει αφεθεί όλα αυτά τα χρόνια στο έλεος του Θεού και της φθοράς.

Και τούτο, διότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για κατεδάφισή του και ανέγερση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο τεμάχιο αυτό.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα τόσο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, όσο και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το οποίο όλο αυτό το διάστημα δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το κοινοτικό συμβούλιο και η τοπική εταιρεία τουρισμού έχουν προβεί σε πάμπολες παραστάσεις τα τελευταία χρόνια προς τα αρμόδια υπουργεία και προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, προκειμένου να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σ’ αυτή την τρομερή οπτική ρύπανση, χωρίς μέχρι σήμερα οι προσπάθειες αυτές να έχουν καρποφορήσει.

Ζητείται επενδυτής

—————————

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι για την κατεδάφιση του «Εύα» έχουν σταλεί επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Όπως ανέφερε, την αρμοδιότητα να κηρυχθεί το κτήριο ετοιμόρροπο και να κατεδαφιστεί την έχει η επαρχιακή διοίκηση. «Το γιατί δεν έχει κατεδαφιστεί αυτό το κτήριο όλα αυτά τα χρόνια, μόνο η αρμόδια υπηρεσία μπορεί να το απαντήσει. Εμείς έχουμε αποστείλει επιστολή και προς τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, ο οποίος εδώ και χρόνια διαμένει στο εξωτερικό, ζητώντας του να λάβει μέτρα ασφαλείας, χωρίς θετική ανταπόκριση.

Ο ιδιοκτήτης είχε εξασφαλίσει άδεια κατεδάφισης του κτηρίου, η οποία όμως έληξε το Νοέμβριο του 2022», σημείωσε ο κ.Φακοντής. Να σημειωθεί, πως η κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου δεν μπορεί να επιβληθεί, καθότι το ακίνητο δεν έχει κηρυχθεί ετοιμόρροπο και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο μέχρι πότε θα συνεχιστεί η υφιστάμενη απαράδεκτη κατάσταση.

Θα πρέπει, επίσης, ν’ αναφερθεί ότι το εγκαταλελειμμένο Eva Hotel βρίσκεται πλησίον τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχειακών μονάδων και ως εκ τούτου η άσχημη εικόνα που εκπέμπει προκαλεί αρνητικά σχόλια και κακές εντυπώσεις στους οργανωτές ταξιδίων και σε ξένους τουρίστες.

 

Send this to a friend