Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Έπεσε» η ιστοσελίδα του Κτηματολογίου. Διερευνάται εάν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση
«Έπεσε» η ιστοσελίδα του Κτηματολογίου. Διερευνάται εάν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση

«Έπεσε» η ιστοσελίδα του Κτηματολογίου. Διερευνάται εάν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση

 

 

Μη προσβάσιμη η ιστοσελίδα του Κτηματολογίου – Διερευνάται εάν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση – Αναβάλλονται ραντεβού

Εκτός λειτουργίας από το πρωί η επίσημη η ιστοσελίδα του Κτηματολογίου που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πρόσβαση του κοινού σε αυτήν.

Όπως μας αναφέρθηκε από αρμόδια πηγή λόγω των τεχνικών προβλημάτων, αναβάλλονται ραντεβού πολιτών, ενώ οι τεχνικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση. Για λόγους ασφαλείας μάλιστα, έκλεισαν εσωτερικά συστήματα της ιστοσελίδας.

 

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times την υπόθεση χειρίζεται αρμοδίως όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα το τμήμα υπηρεσιών πληροφορικής και η αρχή ψηφιακής ασφάλειας της δημοκρατίας. Για το περιστατικό είναι ενήμερες και οι αρχές.

Ανακοίνωση Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για τεχνικά προβλήματα στον ιστοτόπο «Πύλη Κτηματολογίου»:

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ανακοινώνει, ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων, που παρατηρήθηκαν στον ιστότοπο «Πύλη Κτηματολογίου», τα ραντεβού των δικαιοπραξιών των Επαρχιακών Κτηματολογικών Γραφείων, που διευθετήθηκαν για την Πέμπτη 9/3/2023 και Παρασκευή 10/3/2023, αναβάλλονται.

Οι επηρεαζόμενοι πολίτες θα ειδοποιηθούν, άμεσα, για τη διευθέτηση νέου ραντεβού. Μόλις καταστεί εφικτή η επίλυση των εν λόγω τεχνικών προβλημάτων, ο ιστότοπος «Πύλη Κτηματολογίου» θα επαναλειτουργήσει και προς τον σκοπό αυτό θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Τόσο το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών, απολογούνται για την όποια ταλαιπωρία των πολιτών.

Send this to a friend