Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μερίδιο από την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά εξασφαλίζει η Λάρνακα! Η κοινοπραξία Kition Ocean Port, η οποία από την 1η Απριλίου 2022 έχει αναλάβει επίσημα την διαχείριση του λιμανιού της πόλης στο πλαίσιο του μεγαλεπήβολου έργου της ενιαίας ανάπτυξης με τη μαρίνα, θ’ ανακοινώσει επίσημα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (10/3) την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λάρνακας με τον Πειραιά εν’ όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Στη διάσκεψη, που θα γίνει στα γραφεία της Kition Ocean Port στο λιμάνι (11π.μ.), θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου και της εταιρείας τουρισμού. Η δρομολόγηση κρουαζιέρων από τη Λάρνακα στον Πειραιά και αντίστροφα θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη και το λιμάνι της, το οποίο εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω τουριστική προβολή της Λάρνακας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα συνδράμει και στην ανάκτηση της καλής φήμης του λιμανιού της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά θα είναι για περίπου ένα δίμηνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο μέχρι τις αρχές φθινοπώρου.

 

Η άφιξη στη Λάρνακα κρουαζιερόπλοιων από τον Πειραιά πιστεύεται ότι θα βοηθήσει και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ελλάδα προς την πόλη του Ζήνωνα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά θα γνωστοποιηθούν κατά την μεθαυριανή διάσκεψη τύπου.

 Και από Χάιφα

Στο μεταξύ, μέχρι τις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσει μέσω του λιμανιού Λάρνακας και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ισραήλ (Χάιφα). Ένα δρομολόγιο που συνεχίζεται να εκτελείται εδώ και αρκετά χρόνια, αφού η Λάρνακα παραμένει πάντοτε ένας ελκυστικός προορισμός για επισκέπτες από τη γειτονική χώρα. Τα δρομολόγια Λάρνακα – Χάιφα θα εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Send this to a friend