Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνω την ευθύνη με δέος και αποφασιστικότητα
Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνω την ευθύνη με δέος και αποφασιστικότητα

Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνω την ευθύνη με δέος και αποφασιστικότητα

 

 

Αναλαμβάνω την ευθύνη με δέος και αποφασιστικότητα, ανέφερε στην ομιλία του ενώπιον Βουλής ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο ρόλος της Βουλής θα είναι απόλυτα σεβαστός και καταλυτικός. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνθηκε και στην Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που στο πηδάλιο του κράτους βρίσκονται άτομα της μεταπολεμικής γενιάς, με το βάρος να είναι μεγάλο και την ευθύνη να είναι τεράστια.

Όπως επεσήμανε, απαραίτητη είναι η ευρεία συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο, καθώς οφείλουμε να πετύχουμε λειτουργική συνεργασία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να απευθύνεται σε ετήσια βάση στη Βουλή για απολογισμό και ενημέρωση. Πρόθεσή του, είπε, είναι να εγκαθιδρύσει πρότυπη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου και Δεοντολογίας.

Αναφερόμενος στο κυπριακό και απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους, είπε ότι η λύση που θα επιδιωχθεί θα είναι προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, ενώ αναφέρθηκε και σε Αρμενίους, Μαρωνίτες, Λατίνους και απόδημους.

Προανήγγειλε επίσης εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο ΠτΔ υπέδειξε ότι για την Κύπρο δεν υπάρχει οποιοδήποτε δίλημμα ως προς τη ρωσική εισβολή, καθώς η χώρα μας στέκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Εξάλλου, πρόθεσή του, είπε, είναι η σύσφιξη σχέσεων Αθήνας-Λευκωσίας, ενώ προανήγγειλε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες.

Μιλώντας για την οικονομία, είπε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία και θα χτίσουμε σε αυτά που ήδη επιτεύχθηκαν.

Στην τοποθέτησή του για την Τουρκία, είπε ότι η εμμονή της σε ξεπερασμένες αντιλήψεις αποτελούν τροχοπέδη για την ευρύτερη περιοχή, ενώ σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα είπε ότι η υλοποίησή του συνεχίζεται κανονικά.

Προσβλέπω, σημείωσε, στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, στην αναβάθμιση των τεχνών και του πολιτισμο

Στο γραφείο της Αννίτας Δημητρίου θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να δεχθεί συγχαρητήρια από εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Send this to a friend