Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η «κληρονομιά» των 250 χιλιάδων και οι «φόροι» των… 8 χιλιάδων
Η «κληρονομιά» των 250 χιλιάδων και οι «φόροι» των… 8 χιλιάδων

Η «κληρονομιά» των 250 χιλιάδων και οι «φόροι» των… 8 χιλιάδων

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μία απίστευτη διαδικτυακή απάτη διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου εναντίον 69χρονου Ελλαδίτη, ο οποίος μέσω επικοινωνίας που είχε με 49χρονο Ελληνοκύπριο, κάτοικο Κοκκινοχωρίων, κατάφερε να τον πείσει πως… είναι ετοιμοθάνατος και απέσπασε απ’ αυτόν χρηματικό ποσό πέραν των οκτώ χιλιάδων ευρώ, με την προοπτική να του διαβιβάσει μελλοντικά όλη την περιουσία του, ως «κληρονομιά», που ανέρχεται στις 250 χιλιάδες ευρώ.

Η απάτη διαπράχθηκε πριν από δύο χρόνια και για διευκόλυνση των ανακρίσεων η κυπριακή Αστυνομία εξέδωσε, τότε, ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον τριών προσώπων από την Ελλάδα.

 

Την Τετάρτη (22/2), οι ελληνικές αρχές ασφαλείας, έπειτα από συνεργασία με τις κυπριακές αρχές, προχώρησαν στην σύλληψη άντρα 69 χρόνων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο 69χρονος καταζητείτο από τις αρχές της Δημοκρατίας που εξέδωσαν εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της διαδικτυακής απάτης.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου και συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα που εκκρεμούσε εναντίον του, ενώ μετά από δικαστική διαδικασία οι ελληνικές αρχές ενέκριναν το αίτημα για έκδοση του στην Κύπρο.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στην Ελλάδα και συνόδευσαν αεροπορικώς τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Με την άφιξή τους στην Κύπρο προχώρησαν στη σύλληψη του υπόπτου με δικαστικό ένταλμα, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο για σκοπούς προφυλάκισής του.

 

«Σύντομα θα πεθάνω»

———————————

Η συγκεκριμένη υπόθεση διαδικτυακής απάτης καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου τον Μάιο του 2021. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του ίδιου χρόνου, μετά από διαδικτυακή επικοινωνία που είχε με άγνωστο του πρόσωπο, ο παραπονούμενος πείστηκε και απέστειλε το χρηματικό ποσό των 8.115 ευρώ, μέσω εμβασμάτων σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, σε τράπεζες της Ελλάδας που του υποδείχθηκαν από τον ύποπτο.

Ο τελευταίος φέρεται να ισχυρίστηκε κατά τις επικοινωνίες του με τον 49χρονο ότι σύντομα θα πέθαινε και πως επέλεξε να δωρίσει σ’ εκείνον το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ.

Ωστόσο, κατά τις επικοινωνίες τους, ο ύποπτος έπεισε τον παραπονούμενο ότι για να μπορέσει να του αποστείλει τα χρήματα, θα έπρεπε προηγουμένως αυτός να του αποστείλει κάποια χρήματα για πληρωμές φόρων και άλλων διαδικαστικών τραπεζικών εξόδων. Εξού και η αποστολή του ποσού των 8.115 ευρώ εκ μέρους του 49χρονου.

Να σημειωθεί, ότι τον συντονισμό της συνεργασίας κι επικοινωνίας με τις αρχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης της παρούσας υπόθεσης, διεξήγαγε η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης–Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΔΕΕ-ΔΑΣ) του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται ακόμα δύο πρόσωπα.

 

 

 

Send this to a friend