Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χριστοδουλίδης: Σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό – «Τετραψήφιος αριθμός βιογραφικών»
Χριστοδουλίδης: Σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό – «Τετραψήφιος αριθμός βιογραφικών»

Χριστοδουλίδης: Σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό – «Τετραψήφιος αριθμός βιογραφικών»

Στο Πρωτοσέλιδο έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο εκλελεγμένος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και των στενών συνεργατών του, με τους οποίους θα πορευτεί στη διακυβέρνησή του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε στο ΣΙΓΜΑ και στον Ανδρέα Δημητρόπουλο για την επόμενη μέρα της εκλογής.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σήμερα Πέμπτη πραγματοποιεί και την πρώτη συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του κ.Χριστοδουλίδη.

«Για εμάς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», είπε εισαγωγικά.«Θα τονίσω και στα μέλη του Υπουργικού την ανάγκη επαφής με την κοινωνία, δεν πρέπει να χάσουμε τον διάλογο, να ακούμε να προβληματιζόμαστε», είπε στη συνέχεια.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον κ.Τατάρ. « Είναι μια συνάντηση που επιδίωξα αυτή με τον κ.Τατάρ. Δεν αναμένω να βγει κάτι σήμερα από τη συνάντηση, γνωρίζω τα δεδομένα»
«Εκείνο που θα μεταφέρω είναι ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι υπέρ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων».
Πρέπει να εξευρεθεί μια λύση του Κυπριακού είπε μεταξύ άλλων, ενώ ανέφερε πως θα απαντήσει και στην πρόταση για «διπλωματία σεισμών». «Υπάρχουν προηγούμενα, η ΚΔ έχει τεχνογνωσία και είναι κράτος μέλος της ΕΕ. Δεν πρέπει να καμιά απολύτως περίπτωση και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό, δεν πρέπει να λειτουργούμε ως δυο καλοί γείτονες.
Στόχος είναι η επανένωση του τόπου. Στόχος μου δεν είναι να σκοράρω πολιτικά, να δημιουργήσω ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Η απαρχή αυτής της προσπάθειας είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μαρτίου. τυγχάνει να είναι εκεί και ο ΓΓ. Ζητήσαμε συναντήσεις έτσι ώστε να παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση την οποία ήδη γνωρίζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες», ανέφερε.
Σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό
Είναι σχεδόν έτοιμο το Υπουργικό, είπε ο κ.Χριστοδουλίδης ενώ πρόσθεσε ότι έλαβε τετραψήφιο αριθμό βιογραφικών. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των βιογραφικών είναι τεχνοκρατών.
Ερωτηθείς για το πότε θα ανακοινώσει το Υπουργικό είπε ότι αυτό ίσως γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Τον απασχολεί ότι αν ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, αυτό να είναι δύσκολο για τις εφημερίδες.
Ο ίδιος είπε ότι είδε τι έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Δημήτρης Χριστόφιας, που ανακοίνωσαν Υπουργικό 1 μέρα πριν την ορκωμοσία. «Ίσως Δευτέρα ή Τρίτη, θα δω..».
Ερωτηθείς για το ζήτημα του ΔΗΣΥ και το πολιτικό τέλος του κ.Αβέρωφ είπε πως δεν το ανέμενε ενώ πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι δεν γνωρίζει αν είναι μέλος ή όχι του κόμματος.
Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend