Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Αυξάνεται ο αριθμός νεκρών και τραυματιών στην Τουρκία
Αυξάνεται ο αριθμός νεκρών και τραυματιών στην Τουρκία

Αυξάνεται ο αριθμός νεκρών και τραυματιών στην Τουρκία

 

 

Οι φονικοί σεισμοί που έπληξαν τη Δευτέρα την Τουρκία αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Την ίδια ώρα, μετά από 90 ημέρες, τα σωστικά συνεργεία εντοπίζουν ζωντανά βρέφη και παιδιά στα συντρίμμια των τουρκικών πόλεων. 

Ο Υπουργός Υγείας, Φαχρεττίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι 17.406  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 71.806 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους σεισμούς με επίκεντρο το Μάρας.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 121 άνθρωποι διασώθηκαν ζωντανοί.

 

Σύμφωνα με το δίκτυο «Αρτί», στην Αντιόχεια ένα μωρό 10 ημερών ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια 90 ώρες μετά από τον αρχικό, μεγάλο σεισμό.

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου ανακοίνωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης ανέσυρε το 10 ημερών μωρό Γιαγίζ Ουλάς και τη μητέρα του από τα ερείπια στην περιοχή Σαμάνταγ της Αντιόχειας. Η διάσωση έγινε κατορθωτή μετά από 90 ώρες από τον αρχικό σεισμό.

Στην Αντιόχεια, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και την επτάχρονη Άσια Ντονμέζ μετά από 95 ώρες.

Οι ομάδες έφτασαν στην Άσια κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης σε μια πολυκατοικία που κατέρρευσε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου 780 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία λόγω του σεισμού.

Send this to a friend