Ένα ζεστό ταβερνάκι της Λάρνακας σερβίρει παντζαρόσουπα βελουτέ
Είτε ωμό είτε βραστό συνοδευόμενο με σκορδαλιά είτε ακόμη σε σαλάτα, το παντζάρι αποτελεί από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του λαού μας. Εμείς οι Έλληνες όμως δεν είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε το παντζάρι. Ιδιαίτερη αδυναμία του έχουν και στην Ανατολική Ευρώπη, όπου φτιάχνουν με αυτό μοναδική παντζαρόσουπα.
Παντζαρόσουπα βρίσκουμε σε πολλές χώρες με αρκετές παραλλαγές τόσο συστατικών όσο και χρώματος! Είναι ένα φαγητό πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά καθώς γενικά περιλαμβάνει παντζάρι, καρότο, κρεμμύδι, πατάτα, κόκκινη πιπεριά, ντομάτα και λάχανο.
Αυτές ακριβώς τις γεύσεις μας μεταφέρει ένα υπέροχο ταβερνάκι στο κέντρο της πόλης. Ο λόγος για το Ευ Κουζήν, το οποίο αυτές τις μέρες του χειμώνα είναι κατάλλη ηλ επιλογή για όσους αγαπούν τις σούπες, αφού σερβίρει τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως είναι και η παντζαρόσουπα.