Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρόεδρος και ΓΔ του ΣΑΛ επιθεώρησαν έργα του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας
Πρόεδρος και ΓΔ του ΣΑΛ επιθεώρησαν έργα του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας

Πρόεδρος και ΓΔ του ΣΑΛ επιθεώρησαν έργα του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας

 

 

Δύο έργα τα οποία ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) όπου ενημερώθηκαν από τους Μηχανικούς των έργων για την πορεία υλοποίησης τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρεται ότι «για το Συμβόλαιο C12B, κατασκευάζεται δίκτυο ομβρίων υδάτων μήκους 2,5χλμ. και 5,0χλμ. δικτύου λυμάτων. Η περιοχή εκτέλεσης του έργου εκτείνεται μέχρι τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και την οδό Αθανασίου Διάκου νοτιοδυτικά και τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου προς τα νοτιοανατολικά. Στα βορειοδυτικά οριοθετείται από τη Λεωφόρο Στρατηγού Τιμάγια, ενώ στα ανατολικά οριοθετείται από τις οδούς Χρυσοπολιτίσσης, Κυριάκου Μάτση, Κίμωνος και Αγίου Νεοφύτου».

Προστίθεται ότι «με την κατασκευή του δικτύου ομβρίων θα απαμβλυνθεί το μακροχρόνιο πρόβλημα πλημμυρών στην εν λόγω περιοχή, καθώς και θα συνδεθεί το τελευταίο μέρος της πόλης με το αποχετευτικό σύστημα. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε €5.190.000 πλέον ΦΠΑ και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές του 2024».

 

Επιθεώρηση έγινε επίσης “στο αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Φιλονόης και Wanger, για το οποίο κατασκευάζονται 210 μέτρα αγωγού ομβρίων υδάτων από διάμετρο D300PVC D250 PVC και 39 μέτρα αγωγού D200PVC. Ακόμα θα γίνει κατασκευή τριών φρεατίων και 12 σχαρών απορροής, ενώ θα συνδεθεί στο υφιστάμενο κανάλι της περιοχής Καμάρων».

Με την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου, σημειώνεται στην ανακοίνωση “θα ανακουφιστεί η περιοχή η οποία παρουσιάζει προβλήματα πλημμυρών, ενώ η αποπεράτωση του έργου αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου 2023».

Send this to a friend