Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίσαν οι δοκιμαστικές χαρτογραφήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές στην Λάρνακα
Αρχίσαν οι δοκιμαστικές χαρτογραφήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές στην Λάρνακα

Αρχίσαν οι δοκιμαστικές χαρτογραφήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές στην Λάρνακα

Του Ανδρέα Πολυκάρπου

Οι προεκλογικές περίοδοι διαδέχονται η μία την άλλη, αφού οι εκλογικές αναμετρήσεις έπεσαν μαζεμένες.  Πρώτες οι Αρχιεπισκοπικές με νικητή τον Πάφου Γεώργιο που τα πηγαδάκια τον ήθελαν από πριν τον δεδομένο νικητή.

Στην τελική φάση έχουν μπει για τα καλά και τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων για την κυπριακή δημοκρατία, κλείνοντας τον ερχόμενο Φεβρουαρίου τον μακροσκελή και ατέρμονο προεκλογικό.

 

 

Σκυτάλη αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, παίρνουν οι Δημοτικές Εκλογές παράλληλα και με τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2024. Παρόλο που σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών και φυσικά τα ποσοστά των κομμάτων, αφού με αυτά θα μετρήσουν και τα κόμματα το “ανάστημά” τους ούτως ώστε να διαπραγματευτούν και τις συνεργασίες τους (εάν και εφόσον γίνουν). Έχουν ήδη αρχίσει κάποιες ανεπίσημες διεργασίες και επιθυμίες να ψιθυρίζονται στα πηγαδάκια της Λάρνακας.

Αν και πολύ νωρίς αφού ο προεκλογικός των Προεδρικών βρίσκεται στο ζενίθ του και όλοι ασχολούνται με αυτό, σε δεύτερες συζητήσεις άρχισαν ονόματα πιθανών ατόμων που θα ενδιαφέρονταν να βρίσκονται στα (διαφορά και πολλά) ψηφοδέλτια των αμέσως επόμενων εκλογών.

Στη Λάρνακα ο χάρτης αν και θολός ακόμη, εντούτοις άρχισαν κάποιες πρώτες γραμμές να χαράζονται. Συγκεκριμένα, και πάντοτε σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ονόματα υφιστάμενων αξιωματούχων συζητούνται, υπό τύπο σφυγμομέτρησης…

Φαίνεται ότι θα πέσουν σώματα για την διεκδίκηση μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδοικησης Λάρνακας. Μια αρκετά ελκυστική θέση, για την οποία θα αναλύσουμε αργότερα γιατί.

Ανεπίσημες πληροφορίες που προέρχονται από τον χώρο του ΑΚΕΛ αναφέρονται ήδη στο πρόσωπο του Άθου Καζαντζή, νυν αρχηγού της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ και πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα. Κρατήστε το επάγγελμα γιατί συνάδει πλήρως με τις αρμοδιότητες του Προέδρου και καθιστά τον κ. Καζαντζή τον ιδανικό για την συγκεκριμένη μάχη.

Ψιλοί ψίθυροι από τον χώρο της δεξιάς, κάνουν λόγο για τον νυν Δήμαρχο της Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Αν ισχύει όντως κάτι τέτοιο θα είναι μια απολύτως απρόσμενη υποψηφιότητα που ίσως θα κριθεί. Παράλληλα έντονο ενδιαφέρον έχει τεθεί και από πλευράς του Επαρχιακού του Δημοκρατικού Συναγερμού, Μανώλη Θεολόγου.

Τέλος, μια αμφιλεγόμενη πληροφορία, αφού το συγκεκριμένο όνομα την μια επιβεβαιώνεται και την άλλη όχι για την θέση αυτή, είναι αυτό του Αντρέα Χριστοφόρου, νυν αρχηγού της Δημοτικής Ομάδας της ΕΔΕΚ.

Για αρχή καλά τα πήγαμε…

Send this to a friend