Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χωρίς να είναι συμπληρωμένο το παζλ της δολοφονικής απόπειρας κατά του 42χρονου στην Ορόκλινη, τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου, θα καταχωρισθεί η υπόθεση στο δικαστήριο για σκοπούς εκδίκασης.

Όπως όλα δείχνουν κι εφόσον τις επόμενες μέρες δεν προκύψει κάποια σημαντική εξέλιξη, την «νύμφη» θα πληρώσει μόνο ο εκτελεστής, το άτομο δηλαδή που πάτησε την σκανδάλη για να σκοτώσει τον 42χρονο εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου, που είναι ο 31χρονος, από την Ορμήδεια, ο οποίος ήδη έχει ομολογήσει τα πάντα κι έχει προχωρήσει στην υπόδειξη σκηνών και τεκμηρίων.

Η Αστυνομία άφησε ελεύθερο τον 34χρονο επιχειρηματία, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου σχετικά με την ίδια υπόθεση.

 

 

Το οκταήμερο διάταγμα κράτησής του εξέπνευσε την περασμένη Κυριακή (18/12), ωστόσο οι ανακριτές της υπόθεσης δεν τον οδήγησαν στο δικαστήριο για να ζητήσουν ανανέωση του διατάγματος, καθότι δεν κατέχουν επαρκή μαρτυρία εναντίον του, τουλάχιστον στο παρών στάδιο. Ως εκ τούτου, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς.

Τον 34χρονο επιχειρηματία ενέπλεξε στην απόπειρα φόνου ο 31χρονος μέσω της θεληματικής κατάθεσης που έδωσε στο ΤΑΕ Λάρνακας.

Όσον αφορά τον καταζητούμενο Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 35χρόνων, από την Σωτήρα Αμμοχώστου, η Αστυνομία δεν μπόρεσε ακόμα να εντοπίσει κάποια ένδειξη ως προς το τι έχει απογίνει.

Το πρόσωπο αυτό, το οποίο θεωρείται κομβικό ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης, έχει δηλωθεί ως ελλείπον από τις 6 Δεκεμβρίου. Όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη του είναι ανοικτά, παρόλο που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη κατά πόσο έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας ή εάν κρύβεται στα κατεχόμενα ή κάπου αλλού.

Σύμφωνα με την θεληματική κατάθεση του 31χρονου στην Αστυνομία, ο Καμπούρης τοποθετείται στην σκηνή της απόπειρας φόνου και ήταν το άτομο που στρατολόγησε τον εκτελεστή.

Έγκυρη πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας πως εάν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (23/12) δεν προκύψει κάποια συγκλονιστική εξέλιξη σε σχέση με την υπόθεση που θ’ ανατρέψει τα υφιστάμενα δεδομένα, τότε την ίδια μέρα η Αστυνομία θα καταχωρίσει την υπόθεση για τον 31χρονο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής του σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Μεταξύ άλλων, θα κατηγορηθεί για τα αδικήματα της απόπειρας φόνου και της συνωμοσίας για διάπραξη φόνο, τα οποία επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Θυμίζουμε, ότι κατά την απόπειρα φόνου της 4ης Δεκεμβρίου τραυματίστηκαν ο 42χρονος, ο οποίος ήταν ο στόχος, κι εξάχρονο παιδάκι που καθόταν στο πίσω κάθισμα του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου του.

 

Τα έργα βελτίωσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας επιθεώρησε τη Δευτέρα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη «πολυαναμενόμενο έργο» που είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το είχε θέσει στις προτεραιότητές του.

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα έργο κόστους 17,6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, μήκους 3,25 χιλιομέτρων, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τους Δήμους και τις Κοινότητες της περιοχής. «Πρόκειται για ακόμα ένα έργο, το οποίο ανέμεναν οι τοπικές Αρχές εδώ και δεκαετίες και αποδεικνύουμε ότι είμαστε η Κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα λόγια και τις εξαγγελίες σε έργα», είπε.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών έχει υπό την ευθύνη του έργα πέραν των 1,8 δις εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα τα οποία είτε βρίσκονται υπό εκτέλεση, είτε υπό προσφορά είτε θα προκηρυχθούν τους επόμενους μήνες, είπε.

«Όλα τα πολυαναμενόμενα έργα βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης, ενώ σε λίγες μέρες υπογράφουμε την σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Παλαιχωρίου – Λευκωσίας. Πριν λίγες ημέρες υπογράψαμε την Σύμβαση ανέγερσης του μεγαλύτερου Έργου στον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από το Νέο Κυπριακό Μουσείο, με κόστος 144 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και την οποιαδήποτε ταλαιπωρία ενδέχεται να υποστούν οι πολίτες από την κατασκευή του έργου, ο κ. Καρούσος εξήγησε ότι «οποιαδήποτε ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, ενώ τα έργα θα μείνουν για να εξυπηρετούν τους πολίτες».

Παράλληλα, είπε ότι σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές θα αντιμετωπιστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν και θα δοθούν λύσεις «με στόχο την παράδοση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος που είναι τον Μάρτιο του 2025». Προς το παρόν, ανέφερε, δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την έναρξη των εργασιών, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την τροχαία κίνηση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης, Νεόφυτος Φακοντής, ευχαρίστησε τον κ. Καρούσο και το Υπουργείο Μεταφορών για τη στήριξη που προσφέρει και γενικότερα την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι τα έργα τα οποία ανέμενε η τοπική κοινωνία για τρεις δεκαετίες, όπως είπε, προχωρούν στην υλοποίηση, ξεκινώντας από τους κυματοθραύστες και φτάνοντας σήμερα στο έργο του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

 

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα συνεισφέρει το ποσό του €1.000.000 ευρώ για αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αραδίππου. Στο πλαίσιο βελτίωσης των οδικών δικτύων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου με τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αραδίππου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, στην συνάντηση του κ. Καρούσου με τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη συζητήθηκε ένα από τα πάγια προβλήματα του οδικού δικτύου του Δήμου. Ο Υπουργός δήλωσε ότι «μετά από αίτημα του Δήμου Αραδίππου για συνεισφορά του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, το Υπουργείο θα συνεισφέρει το ποσό του €1.000.000 ευρώ».

Ταυτοχρόνως, ο κ. Καρούσος τόνισε την σημασία της άριστης συνεργασίας της Κυβέρνησης με τις τοπικές Αρχές για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, και ανέφερε ότι «οφείλουμε να βρίσκουμε τους τρόπους για να εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και σε συνεργασία με τους Δήμους μπορούμε να κάνουμε θαύματα».

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Αραδίππου ευχαρίστησε τον κ. Καρούσο και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την στήριξη που προσφέρει στον Δήμο και ιδιαίτερα «τον κ. Καρούσο, ο οποίος είναι διαθέσιμος για την επίλυση των προβλημάτων του οδικού δικτύου 24 ώρες το 24ωρο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Send this to a friend