Home ΛΑΡΝΑΚΑ Hermes Airports: Σχέδια κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες (2022-27)
Hermes Airports: Σχέδια κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες (2022-27)

Hermes Airports: Σχέδια κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες (2022-27)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέα σχέδια κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για την περίοδο 2022-27 προωθεί η διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας που έγινε πρόσφατα.

Τα σχέδια κινήτρων αποτείνονται προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Hermes Airports και θα έχουν άμεση ισχύ από τον τρέχοντα μήνα.

 

Η διαχειρίστρια εταιρεία των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η ανανέωση της εμπορικής συμφωνίας με το κράτος επιτρέπει την εφαρμογή των σχεδίων κινήτρων μέχρι το 2027, γι’ αυτό και η υπογραφή της συμφωνίας κρίνεται εξαιρετικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης, της οικονομίας και του τουρισμού.

Και όλα αυτά, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκύψουν αρνητικές εξελίξεις και σοβαρές προκλήσεις, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό και την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, εξελίξεις που εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν σημαντικά τις αερομεταφορές.

«Στόχος μας για την επόμενη περίοδο είναι η περαιτέρω διείσδυση σε υφιστάμενες αγορές, η ανάπτυξη νέων δρομολογίων και η ενίσχυση της ολόχρονης αεροπορικής συνδεσιμότητας των δύο κυπριακών αεροδρομίων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Hermes.

Περαιτέρω, η διαχειρίστρια εταιρεία σημειώνει ότι τα νέα σχέδια κινήτρων που αποφασίστηκαν αποτελούν συνέχεια αντίστοιχων σχεδίων που εφαρμόζονται με επιτυχία στην Κύπρο από το 2012 με τη συνεισφορά της Hermes Airports και του Υπουργείου Μεταφορών, τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στην αύξηση της επιβατικής κίνησης από 7,3 εκ. επιβάτες το 2011 σε 11,3 εκατομμύρια το 2019.

Ανησυχίες ξενοδόχων

——————————-

Σε μια άλλη εξέλιξη, σοβαρές ανησυχίες για τις αυξήσεις στα καύσιμα των αεροσκαφών, γεγονός που πιθανότατα θα επηρεάσει αρνητικά τα αεροπορικά ταξίδια τον επόμενο χρόνο, εξέφρασαν τα μέλη του Συνδέσμου Ξενοδόχων ελεύθερης Αμμοχώστου κατά την τελευταία τους συνεδρία.

Όπως αναφέρθηκε, παρόλο που ακόμα είναι νωρίς για να υπάρξει μια καθαρή εικόνα για το 2023, όλες οι ενδείξεις φανερώνουν ότι ο επόμενος χρόνος δεν αναμένεται να είναι πολύ καλύτερος από τον φετινό σε σχέση πάντοτε με την τουριστική κίνηση.

Και τούτο, διότι η αβεβαιότητα  που επικρατεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων στη Ρωσία, πιστεύεται ότι θα περιορίσει τους αριθμούς αφίξεων και διανυκτερεύσεων για το 2023 περίπου στα ίδια με τα φετινά επίπεδα.

«Η ακρίβεια που βιώνουμε στα καύσιμα των αεροσκαφών, στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε άλλα προϊόντα, σπρώχνουν τις τιμές προς τα πάνω κι έτσι τα ταξίδια αναμένετε να επηρεαστούν αρνητικά», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend