Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οι Γεωργίου και Σλάβτσεφ για απόπειρα φόνου
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οι Γεωργίου και Σλάβτσεφ για απόπειρα φόνου

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας οι Γεωργίου και Σλάβτσεφ για απόπειρα φόνου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με την κατηγορία της απόπειρας φόνου θα βρεθούν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας ο Χρίστος Γεωργίου, 37 χρόνων, από τη Λάρνακα και ο Ιβάνοφ Ιβάιλο Σλάβτσεφ, 36 χρόνων, από τη Βουλγαρία, οι οποίοι καταζητούνταν το τελευταίο διάστημα από το ΤΑΕ Λάρνακας μετά τον σοβαρό τραυματισμό που φέρονται να προκάλεσαν σε 34χρονο Ελληνοκύπριο, κτυπώντας τον με το αυτοκίνητό τους το οποίο κινείτο με όπισθεν ταχύτητα.

 

Το συμβάν έγινε το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου 2022, σε χώρο στάθμευσης στην Βιοτεχνική Περιοχή της Λάρνακας. Η Αστυνομία καταζητούσε για μέρες τους δύο υπόπτους και είχε δώσει τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα.

 

Το περασμένο Σάββατο (5/11) παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 36χρονος Γεωργίου, ο οποίος ακολούθως προφυλακίστηκε με διάταγμα του δικαστηρίου.

Την Τρίτη (8/11) έγινε και η σύλληψη του 37χρονου Σλάβτσεφ, ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές των Κεντρικών Φυλακών. Ο Βούλγαρος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την κράτησή του για 48 ώρες, μέχρι να συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης και να καταχωριστεί στο δικαστήριο.

Τόσο ο Γεωργίου, όσο και ο Σλάβτσεφ αναμένεται ότι μέχρι αύριο Παρασκευή (11/11) θα παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου λόγω των πολύ σοβαρών αδικημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται να συνεργαστούν με την Αστυνομία και τηρούν σιγήν ιχθύος για το σοβαρό περιστατικό.

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε όταν πολίτες, οι οποίοι βρισκόντουσαν σε εστιατόριο, αντιλήφθηκαν δύο πρόσωπα να επιχειρούν να κλέψουν καταλύτη από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Κάποιοι απ’ αυτούς κινήθηκαν προς τους δράστες, προκειμένου να τους αποτρέψουν. Ωστόσο, αυτοί μόλις τους αντιλήφθηκαν, μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους και οδηγώντας το με όπισθεν ταχύτητα χτύπησαν βίαια τον 34χρονο, ο οποίος ήταν πεζός στο δρόμο. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα κι εξαφανίστηκαν. Από το κτύπημα, ο 34χρονος εκτινάχθηκε στην άσφαλτο και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο, στο θώρακα και στο χέρι.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κατάγματα και θλαστικά τραύματα. Ο τραυματίας πήρε εξιτήριο πριν από μερικές μέρες και αναρρώνει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες θεωρούνται σεσημασμένοι, καθότι έχουν απασχολήσει πολλές φορές με την παράνομη δράση τους και πιο συγκεκριμένα για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Κι όμως, παρά το γεγονός ότι εναντίον τους εκκρεμούσε ένας μεγάλος αριθμός ποινικών υποθέσεων, το δικαστήριο είχε αποφασίσει να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών…

 

 

 

 

Send this to a friend