Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με ένα έργο μαθητών ο Δήμος Αραδίππου γιορτάζει τα 35 χρόνια του ERASMUS+
Με ένα έργο μαθητών ο Δήμος Αραδίππου γιορτάζει τα 35 χρόνια του ERASMUS+

Με ένα έργο μαθητών ο Δήμος Αραδίππου γιορτάζει τα 35 χρόνια του ERASMUS+

Ο Δήμος Αραδίππου γιορτάζει τα 35 χρόνια του ERASMUS+ με μια δράση που συνδυάζει την τέχνη με την εκπαίδευση, την τεχνολογία με τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και τον σύγχρονο προβληματισμό με την κρίση στον χώρο της ενέργειας και της βιωσιμότητας.

Για το φετινό θέμα «Μοιραζόμαστε τις Ευρωπαϊκές μας αξίες, με τη νεολαία του σήμερα και του αύριο: για 35 χρόνια τώρα και πολλά ακόμη στο μέλλον», ο Δήμος Αραδίππου επέλεξε την πρόταση της εκπαιδευτικού-εικαστικού, Δανάης Πάτσαλου, με τίτλο «Μια αλλοιωμένη θάλασσα, το καινούργιο της σπίτι» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το έργο «διηγείται την ιστορία μιας θαλάσσιας χελώνας, η οποία μέσα από τον ταξίδι της στο βυθό, συναντά ένα επικίνδυνο και τοξικό γι’ αυτήν περιβάλλον. Το σχήμα του έργου συμβολίζει από την μια την γέννηση και την αρχή της νέας ζωής, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα  ένα αλλοιωμένο φόντο».

Βασικός σκοπός, προστίθεται, ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές πώς ανακυκλώσιμα υλικά και αντικείμενα μπορούν να μεταμορφωθούν και να αποτελέσουν σύγχρονα έργα τέχνης, αλλά και να συνδέσουν την μοντέρνα τέχνη μαζί με το περιβάλλον, την ανακύκλωση και τη συνολική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Πριν την υλοποίηση του έργου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια διαδραστική παρουσίαση με σημαντικά έργα τέχνης σπουδαίων δημιουργών της σύγχρονης εποχής, τα οποία δημιουργήθηκαν με την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Στην συνέχεια και σε ένα δεύτερο επίπεδο, «οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν και να συμμετέχουν στην κατασκευή ενός “art installation”, δημιουργημένο  μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια».

Με την ολοκλήρωσή του, το έργο τέχνης «συνεχίζει την πορεία του μέσα από το μάθημα της πληροφορικής, αποκτώντας  μια εντελώς νέα διάσταση σε ψηφιακό επίπεδο. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Erasmus+ για προστασία του περιβάλλοντος, συγχρηματοδοτούμενο από το ΙΔΕΠ – Δια Βίου Μάθησης».

Στόχος της καλλιτεχνικής ομάδας «είναι να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την κατάσταση του υδάτινου κόσμου και της θαλάσσιας ζωής και να αφυπνίσει στον θεατή την σημασία της ανακύκλωσης, ως βασική και ζωτική συνήθεια όλων για την διάσωση του πλανήτη μας».

Send this to a friend