Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ακόμα ψάχνουν τους δράστες της «Αρένας»… στη Λάρνακα
Ακόμα ψάχνουν τους δράστες της «Αρένας»… στη Λάρνακα

Ακόμα ψάχνουν τους δράστες της «Αρένας»… στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τρία 24ωρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο «ΑΕΚ Αρένα», μετά τη λήξη του αγώνα ΑΕΚ – Ανόρθωσης, με την καταστροφή μεγάλου αριθμού καθισμάτων στην εξέδρα της φιλοξενούμενης ομάδας, η Αστυνομία μόλις που κατάφερε να δώσει σήμερα (4/10) το πρωί στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες δύο προσώπων που αναζητούνται.

Όπως ανακοινώθηκε, η Αστυνομία ζητεί πληροφορίες για εντοπισμό των προσώπων, οι φωτογραφίες των οποίων έχουν ήδη δημοσιευτεί, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις οχλαγωγίας, κακόβουλης ζημιάς και ανησυχίας, αδικήματα που διαπράχθηκαν λίγο πριν το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – Ανόρθωσης, το περασμένο Σάββατο.

 

 

«Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας στο τηλέφωνο 24-804060 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το γεγονός, πάντως, ότι τα επεισόδια έλαβαν χώρα στην εξέδρα του γηπέδου, την ώρα που δυνάμεις της Αστυνομίας βρισκόντουσαν εντός κι εκτός του σταδίου, προκαλεί ερωτηματικά η μη έγκαιρη επέμβαση των αρχών ασφαλείας για να συλλάβει (επ’ αυτοφώρω) τους δράστες, ώστε να τους οδηγήσει άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αντί, δηλαδή, τρία 24ωρα μετά τα επεισόδια, να είχαμε προσαγωγές υπόπτων στο δικαστήριο, έχουν δημοσιευτεί μονάχα οι φωτογραφίες δύο προσώπων, οι οποίοι ακόμα αναζητούνται…

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να ταυτοποιήσει και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του γηπέδου.

Επιπρόσθετα, θα ζητήσει στοιχεία από την ΚΟΠ, ώστε να γίνει ταυτοποίηση των καθισμάτων που ξηλώθηκαν ή κάηκαν σε σχέση με τα εισιτήρια που αγοράστηκαν.

«Υπάρχει δυσκολία στην ταυτοποίηση των δραστών, καθότι οι πλείστοι είναι με κουκούλες, που τις έφεραν και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, κάτι που απαγορεύεται», τονίζεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία αφήνει αιχμές κατά των υπευθύνων του σταδίου, οι οποίοι επέτρεψαν την είσοδο φιλάθλων με κουκούλες…

 

Η καταγραφή των ζημιών
————————————-
Όσον αφορά την καταγραφή των ζημιών στο γήπεδο «ΑΕΚ Αρένα», καταστράφηκαν συνολικά 176 καθίσματα στη βόρεια κερκίδα, 30 από τα οποία ρίφθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ 50 βρέθηκαν στην καταπακτή. Πολλά απ’ αυτά τα καθίσματα έχουν καεί.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι ζημιές ανέρχονται στις 8.300 ευρώ, χρήματα τα οποία θα κληθεί να πληρώσει το σωματείο της Ανόρθωσης. Ζημιές προκλήθηκαν και στα αποχωρητήρια της βόρειας εξέδρας.

 

Send this to a friend