Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καρπούς επέφερε η μεγάλη καμπάνια προβολής των τουριστικών θερέτρων
Καρπούς επέφερε η μεγάλη καμπάνια προβολής των τουριστικών θερέτρων

Καρπούς επέφερε η μεγάλη καμπάνια προβολής των τουριστικών θερέτρων

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η μεγάλη και οργανωμένη καμπάνια προβολής και διαφήμισης των τουριστικών θερέτρων της ελεύθερης Αμμοχώστου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες η τοπική εταιρεία τουρισμού επέφερε καρπούς.

Ο λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι διανυκτερεύσεις μέχρι τα μέσα Ιουνίου και οι κρατήσεις έως το τέλος του τρέχοντος μηνός είναι σαφώς περισσότερες απ’ ότι ήταν οι κρατήσεις του περασμένου Μαῒου, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία πως η κίνηση στην κατ’ εξοχή τουριστική επαρχία της Κύπρου θα είναι αυξημένη τους επόμενες μήνες του καλοκαιριού.

 

 

Κατά το εορταστικό τριήμερο του Κατακλυσμού η ελεύθερη Αμμόχωστος είχε την τιμητική του, αφού οι πληρότητες στις πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες κυμάνθηκαν μεταξύ 80%-100%.

Οι Κύπριοι παραθεριστές αποτέλεσαν τονωτική ένεση για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά (εστιατόρια, καφετέριες, μπιραρίες, καταστήματα κτλ), φαινόμενο που εκτιμάται ότι θα παρατηρείται κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο. Κι ενώ εισερχόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, η κίνηση από την ξένη αγορά κυμαίνεται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, αφού φέτος η επαρχία Αμμοχώστου έχει προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες ευρωπαικές αγορές, ακόμα και από χώρες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια θα έστελναν τουρισμό στο νησί μας (βλέπε Γαλλία).

Ο Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε ότι οι ενδείξεις εν’ όψει Ιουλίου και Αυγούστου είναι ότι η ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης θα έχει συνέχεια. «Η απώλεια της ρωσικής αγοράς το φετινό καλοκαίρι παραμένει αισθητή. Οι ζημιές που έχει προκαλέσει η απουσία των Ρωσσόφωνων επισκεπτών είναι τεράστιες.

Με την αγγλική αγορά φέτος να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και με την προσέλκυση κι άλλων ευρωπαϊκών αγορών, εάν δεν συνέβαινε ο πόλεμος στην Ουκρανία και είχαμε και τις μαζικές αφίξεις από την ρωσική αγορά στα επίπεδα των προηγούμενων ετών, τότε σίγουρα θα μιλούσαμε για την καλύτερη τουριστική σεζόν των τελευταίων χρόνων, αφού είναι μεγάλη η δίψα του κόσμου για διακοπές και χαλάρωση μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Δυστυχώς το κενό των Ρώσων εξακολουθεί να είναι μεγάλο και αυτό το κενό φαίνεται περισσότερο στην ελεύθερη Αμμόχωστο από οποιαδήποτε άλλη επαρχία της Κύπρου», ανέφερε ο Λ. Αβρααμίδης. Αυτή την εποχή οι αγορές που κινούνται περισσότερο σε Αγία Νάπα και Πρωταρά είναι η αγγλική (πρώτη με διαφορά), η γερμανική, η πολωνική, η ρουμανική, ενώ αισθητή είναι και η παρουσία γαλλόφωνων επισκεπτών. Καλά πηγαίνει και η παραδοσιακή, στην επαρχία Αμμοχώστου, αγορά της Σκανδιναβίας.

Send this to a friend