Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αθώος ο 36χρονος οδηγός για τα 72 κιλά κάνναβης
Αθώος ο 36χρονος οδηγός για τα 72 κιλά κάνναβης

Αθώος ο 36χρονος οδηγός για τα 72 κιλά κάνναβης

 

 

Δεν αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του 36χρονου (2ου κατηγορούμενου) σε σχέση με την υπόθεση των 72 κιλών ναρκωτικών που εντοπίστηκαν τον Μάιο του 2020, σε όχημα που οδηγούσε ο ίδιος, με συνοδηγό τον 31χρονο, αφού πρώτα είχαν παραλάβει το φορτίο από αποθήκη στο Ζακάκι. Για την ίδια υπόθεση, το Κακουργιοδικείο έκρινε ενόχους εκ πρώτης όψεως τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού που συνεδρίασε υπό τη σύνθεση των δικαστών Ηλ. Γεωργίου, Π.Ε.Δ., Κ. Κωνσταντίνου, Α.Ε.Δ., Μ. Παπαθανασίου, Ε.Δ., σε ενδιάμεση απόφασή του, απεφάνθη ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του 36χρονου πρώην κατηγορουμένου σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ως εκ τούτου, τον αθώωσε και τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες.

Ο συνήγορος του 36χρονου, Χριστόφορος Δημητρίου, εισηγήθηκε ότι δεν αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του πελάτη του σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει καθ’ ότι δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη γνώσης, ότι επρόκειτο για ναρκωτικά. Η συνήγορος της Κατηγορούσας Αρχής, συμφώνησε με τα πιο πάνω και περαιτέρω ανέφερε ότι δεν υφίσταται μαρτυρία ότι ο 27χρονος (3ος κατηγορούμενος), συνωμότησε να διαπράξει το αδίκημα της εισαγωγής.

 

Το Κακουργιοδικείο, με ενδιάμεση απόφασή του, έκρινε, επίσης, ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον και του 3ου κατηγορουμένου, 27 ετών, στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και συνομωσία για εισαγωγή, με αποτέλεσμα και αυτός να αθωωθεί και να απαλλαχθεί στις εν λόγω κατηγορίες.

Στην ενδιάμεση απόφαση, το Κακουργιοδικείο σημείωσε ότι έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορούμενων 1 και 6 (31 και 49 ετών) και στις έξι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Επίσης, βρήκε ένοχο εκ πρώτης τον 27χρονο, (3ο κατηγορούμενο) σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια.

Το Δικαστήριο κάλεσε σε απολογία του τρεις κατηγορούμενους και όρισε την υπόθεση για συνέχιση στις 21 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται πως μετά από πληροφορία, άνδρες της ΥΚΑΝ εντόπισαν σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης τέσσερις συσκευασίες σε κιβώτια που έφθασαν από τον Πειραιά, στο λιμάνι της Λεμεσού. Αφού αντικαταστάθηκαν με ομοιώματα ναρκωτικών, η αποθήκη τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Στις 27 Μαΐου 2020 παραλήφθηκαν από τον 31χρονο και τον 36χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από ανακοπή του οχήματος τους στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας. Ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου μετά από εξασφάλιση σχετικής μαρτυρίας, καθώς και 45χρονης η οποία παρουσιαζόταν σε έγγραφα ως η παραλήπτρια. Η τελευταία απαλλάχθηκε από την υπόθεση ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή 3 χρόνων σε 28χρονο μετά από παραδοχή του. Ενεργοποίησε ακόμη και προηγούμενη ποινή φυλάκισης 736 ημερών η οποία είχε ανασταλεί το 2018 μετά και από Προεδρική χάρη. Για την ίδια υπόθεση τον Οκτώβριο του 2020 συνελήφθη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος στη Γαλλία και ο 49χρονος (6ος κατηγορούμενος).

Πηγή: Philenews

Send this to a friend