
Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκληρό μήνυμα Ερντογάν προς την καταπιεστική Ελλάδα»
«Ο πρόεδρος ανανεώνοντας το μήνυμα εισβολής στη βόρεια Συρία έδωσε σκληρά μηνύματα στην Ελλάδα», έγραψαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που από τα πρωτοσέλιδά τους επαναλαμβάνουν την επωδό του Ταγίπ Ερντογάν «δεν αστειεύομαι» για το θέμα του εξοπλισμού των νησιών του Αιγαίου.
Ωστόσο,οι εικόνες προσομοίωσης πολέμου που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ αναφέρονται στην ομιλία του Τούρκου προέδρου κατά την στρατιωτική άσκηση στην ‘Εφεσο, όπου επισημάνθηκε ότι «είναι απαράμιλλοι οι αγώνες με τις πιο επικίνδυνες ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις του κόσμου, με την πρώτη και μοναδική επιχείρηση κατά του DAESH στη Συρία, που συνιστούσε απειλή για την εδαφική ακεραιότητα τόσο της Τουρκίας όσο και των γειτόνων», ενώ αναφέρεται επίσης στον πόλεμο κατά του κουρδικού PKK/YPG.
Η «Χουριέτ», κυκλοφορεί με υπέρτιτλο «Δεν αστειεύομαι» αλλά και με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε δημοσίευμα που τιτλοφορείται « Η αντιπολίτευση είπε ειρήνη».
Και στην επόμενη σελίδα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρεται στις αναρτήσεις του Ερντογάν στα ελληνικά με σχόλιο ότι: «Μοιράστηκε με την Ελλάδα στη γλώσσα που καταλαβαίνει»
«Ελάτε στα συγκαλά σας – Δεν αστειεύομαι», είναι σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ το μήνυμα προς την Ελλάδα.
«Ελλάδα, έλα στα συγκαλά σου» και «Δεν αστειευόμαστε» είναι οι πανομοιότυποι τιτλοι στις εφημερίδες Γενι Σαφάκ και Μιλιέτ.
Από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας που έγινε στην Εφεσο με προσομοίωση απόβασης ο Ταγίπ Ερνογάν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν αστειεύεται για τα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα μίλησε για γραμμή ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη βόρεια Συρία και προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει διάδρομο τρομοκρατίας «ακόμη κι αν κάποιος από τους συμμάχους αντιταχθεί χρησιμοποιώντας τις προτιμήσεις του υπέρ των τρομοκρατικών οργανώσεων».
“Bu görüntülerden gururlanmamak mümkünmü” 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Havada karada biz heryerdeyiz..
Yunanistan aklını başına al birgece, ansızın gelebiliriz.!#Efes2022Tatbikatı pic.twitter.com/KK28D6Zqzi
— selcanhatun (@Selcanhatun23) June 9, 2022
Πηγή: ert.gr