Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μη ξεχνάς τη ζώνη: “Όσοι δεν καταλαβαίνουν κυπριακά να μην ονειρεύονται”
Μη ξεχνάς τη ζώνη: “Όσοι δεν καταλαβαίνουν κυπριακά να μην ονειρεύονται”

Μη ξεχνάς τη ζώνη: “Όσοι δεν καταλαβαίνουν κυπριακά να μην ονειρεύονται”

Στη νοοτροπία μερίδας Κυπρίων οδηγών που κινούνται στους δρόμους χωρίς ζώνη ασφαλείας, αναφέρθηκε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας, Ανδρέας Παπάς.

Όπως είπε, πέντε συνάνθρωποί μας φέτος έχασαν τη ζωή τους λόγω μη χρήσης ζώνης ασφαλείας.

“Αυτό έγινε μετά από έρευνες η Αστυνομία, διαπίστωσε ότι οδηγοί δεν έμαθαν ότι η ζώνη ασφαλείας προστατεύει. Εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε κυπριακά”.

Τόνισε πως το τίμημα αυτής της ενέργειας είναι ο σοβαρός τραυματισμός.

“Ο Κύπριος, στα 18 του χρόνια παίρνει άδεια οδήγησης, που του δίνει το δικαίωμα 24 ώρες το 24ωρο να οδηγεί νόμιμα στους κυπριακούς δρόμους. Εάν ο Θεός και εύχομαι στον καθένα να δώσει ζωή 80-90 χρόνια, πρακτικά σημαίνει θα οδηγείς 60 χρόνια. Οι στατιστικές διεθνώς λένε ότι είναι δυνατό να κάνεις λάθος με το όχημά σου και να συγκρουστείς. Η μόνη άμυνα που έχεις στο αυτοκίνητο να μην σκοτωθείς είναι η ζώνη, η οποία είναι δίπλα σου. Όλοι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν κυπριακά, να μην ονειρεύονται και να μην προγραμματίζουν. Τι τους ζητάς;”

Τρομάζουν οι προβλέψεις για τις τροχαίες θανατηφόρες συγκρούσεις.

“Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε γύρω στα δέκα άτομα που δεν θα είναι μαζί μας και ένας μεγάλος αριθμός τραυματισμών, και ο λόγος είναι όταν θα χτυπήσει το αυτοκίνητό τους δεν θα φοράνε ζώνη”.

Ιδιαίτερα έντονος και για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητό τηλέφωνο ή παραλείπουν να φορέσουν προστατευτικό κράνος.

“Κάτι που συνηθίζω να λέω τα τελευταία χρόνια, η παιδεία είναι εκείνο που θα μας σώσει από αυτή την κατρακύλα και αυτό ξεκινάει από το σπίτι. Μην περιμένετε το σχολείο και την Αστυνομία να βάλουν σε τάξη τα παιδιά σας. Να συνηθίσετε να τους μιλάτε για τους κινδύνους όταν είναι στο αυτοκίνητο και σας διαβεβαιώ ότι στην Κύπρο υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που κινδυνεύουν λιγότερο διότι οι γονείς τους φρόντισαν να λένε “ευχαριστώ” ή “συγνώμη”, να βάζουν κράνος ή τη ζώνη”.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend