Τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο -Χρειάζεσαι ένα μπολ κι ένα ταψί
Μια γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξει η διάθεσή σου.
Λαχταριστές, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, δύσκολες και άλλες μπελαλίδικες, οι πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και πρωταγωνιστές των οικογενειακών τραπεζιών.
Μικροί και μεγάλοι τις λατρεύουν, αναζητούμε διαρκώς νέες συνταγές και όταν ανακαλύπτουμε κάποια εύκολη, που να μη θέλει πολλά-πολλά, τότε αυτή μπαίνει αυτόματα στη λίστα με τις αγαπημένες μας.
Στο cookpad ανακαλύψαμε και δοκιμάσαμε μια συνταγή για μια λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει!
Υλικά
- 8 μερίδες
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα
- 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
- 1 κεσεδάκι ξινομυζήθρα ή ανθότυρο
- 2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. μαργαρίνη τύπου βιτάμ
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και την ξινομυζήθρα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τυριών και γιαουρτιού το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και απλώνουμε τη ζύμη.
Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια της με το δάχτυλο και μοιράζουμε εδώ κι εκεί, πάνω στη γιαουρτοτυρόπιτα, κομματάκια μαργαρίνης.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.