Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δρ. Μάριος Κυριαζής στο LarnakaOnline: Eίναι πολύ άσχημο να περνάς δύσκολα και να είσαι μόνος σου”
Ο Δρ. Μάριος Κυριαζής στο LarnakaOnline: Eίναι πολύ άσχημο να περνάς δύσκολα και να είσαι μόνος σου”

Ο Δρ. Μάριος Κυριαζής στο LarnakaOnline: Eίναι πολύ άσχημο να περνάς δύσκολα και να είσαι μόνος σου”

Της Ειρήνης Αντωνίου

Γροθιά στο στομάχι και όχι μόνο είναι οι αναρτήσεις που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γεροντολόγος Μάριος Κυριαζής, για τους ασθενείς που περνούν δύσκολα σε ένα κρεβάτι κάποιου νοσηλευτηρίου και είναι μόνοι. Όλοι περάσαμε κάποιες ώρες, κάποιες μέρες σε ένα κρεβάτι του πόνου χωρίς κάποιο δικό μας άνθρωπο να μας δώσει λίγο νερό, ή έστω να μας κρατήσει για λίγο το χέρι όταν νιώθουμε πόνο, φόβο.

Ο Δρ. Κυριαζής στον απόηχο και του δημοσιεύματος της Σημερινής, για καρκινοπαθή που πέθανε μόνος, λόγω του πρωτοκόλλου που απαγορεύει τις επισκέψεις σε νοσηλευτήρια, δημοσιοποίησε διάλογο που είχε με ασθενή, ο οποίος εκλιπαρούσε για βοήθεια λίγο πριν πεθάνει.

 

 

 

 

Μιλώντας στο LarnakaOnline ο δρ.Κυριαζής και φανερά συγκινημένος μας ανέφερε πως «δεν υπάρχει λόγος να μην πηγαίνουν οι συγγενείς του ασθενούς στο νοσοκομείο, πάντοτε με τα προστατευτικά μέτρα.

Είναι ένα το να λέμε είναι τραγικό κι άλλο να το ζούμε. Είναι 100 φορές πιο τραγικό να το βλέπεις στην πραγματικότητα». «Δεν έκανα για έναν ασθενή την ανάρτηση αλλά και για πολλούς άλλους. Όλοι ήταν μόνοι τους πάνω στο κρεβάτι και έψαχναν κάποιον να τους δώσει λίγο νερό. Δεν κατακρίνω γιατρούς και νοσηλευτές έκαναν ό,τι μπορούσαν. Όμως ένας συγγενείς κάποιου ασθενούς πρέπει να βρίσκεται κοντά του στις δύσκολες στιγμές του.

«Ήταν δικό μου πρόσωπο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Υπήρχε διάταγμα που απαγόρευε επισκέψεις σε ασθενείς, εγώ έμπαινα με τη συναίνεση των γιατρών και των νοσηλευτών ως γιατρός ο ασθενής χρειαζόταν κάποιον να του καλύπτει τις ανάγκες του».

«Πεθαίνει ο ένας και μετά πεθαίνει και ο άλλος και ο άλλος,  συνεχίζεται η τραγικότητα της κατάστασης. Δεν καταλαβαίνω το πρωτόκολλο. Θα μπορούσε ο συγγενής να μπαίνει με την κατάλληλη προστασία, με στολή για παράδειγμα και τεστ. Δεν καταλαβαίνω αυτούς τους λόγους ασφάλειας. Είναι πολύ κρίμα για όλους τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα, με θλίβει πολύ αυτό”.

 

Send this to a friend