Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ακαδημαϊκή παρουσία στη Λάρνακα αποκτά το ΤΕΠΑΚ. Η συνεργασία του Δήμου Λάρνακας με το ΤΕΠΑΚ παίρνει σάρκα και οστά και όπως ανακοινώθηκε σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το πανεπιστήμιο θα μεταφέρει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του στην πόλη του Ζήνωνα και συγκεκριμένα του μεταπτυχιακού προγράμματος στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά.

Ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ήδη προσφέρεται με μεγάλη επιτυχία στη Λεμεσό, θα προσφερθεί παράλληλα και στη Λάρνακα, διευκολύνοντας ενδιαφερόμενους φοιτητές και φοιτήτριες της πόλη μας, καθώς και των επαρχιών Λευκωσίας και ελεύθερης Αμμοχώστου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού όπου θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση, ώστε να διασφαλιστεί ένα ποιοτικό περιβάλλον μάθησης.

Περαιτέρω, ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας θα γίνει προσπάθεια εξασφάλισης αριθμού υποτροφιών για το υπό αναφορά πρόγραμμα σπουδών, με τη συνδρομή τοπικών παραγόντων κι επιχειρήσεων που επιθυμούν να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας με το ΤΕΠΑΚ, στην οποία θα συμμετέχουν ακαδημαϊκά και διοικητικά στελέχη του πανεπιστημίου και του δήμου, θ’ αποσκοπεί και στην πραγματοποίηση του μεγάλου οράματος που έχει η πόλη, δηλαδή να φιλοξενήσει μια νέα ακαδημαϊκή σχολή.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Λάρνακα αναμένει από το κράτος την υλοποίηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων προς την πόλη μας για χρηματοδότηση και δημιουργία κρατικής πανεπιστημιακής σχολής.

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η 2η συνάντηση του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 Water Mining που αφορά την αφαλάτωση του ανακυκλωμένου νερού της Λάρνακας και την ανάκτηση υλικών στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας.

Η συνάντηση έγινε στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας όπου εγκαταστάθηκε πιλοτική μονάδα και λειτουργεί, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του νερού το οποίο ήδη παράγεται από το Σταθμό με την απομάκρυνση χλωριούχου νατρίου, φωσφόρου και αλάτων ασβεστίου και μαγνησίου.

Ακολούθως έγινε παρουσίαση του προγράμματος από την Καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον εγκατεστημένο πιλότο του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας όπου παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους η λειτουργία της Μονάδας.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend