Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ρώσων Συμπατριωτών Κύπρου, με την υποστήριξη κυπριακών μη κυβερνητικών οργανισμών και ακτιβιστών πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων εκδήλωση υπέρ τη Ρωσίας.

Συγκεκριμένα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Μόσχας, γύρω στους 100 Ρώσους περίπου, που διαμένουν στην Κύπρο, συγκεντρώθηκαν στην παραλία και κρατώντας πανό και σημαίες  της χώρας τους φώναζαν συνθήματα κατά της Δύσης και του ΝΑΤΟ, όπως «Ρωσία, σώσε τον πλανήτη». Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη για αποτροπή τυχών οποιοδήποτε επεισοδίων αφού στο μέρος έσπευσε και αριθμός προσφύγων Ουκρανών.

Η εκδήλωση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού μέσω ανάρτησης αποκαλούσαν τον πόλεμο ως αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ειρήνης, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή.

 

 

Με Πανηγυρικές Δοξολογίες και παρελάσεις σε όλες τις επαρχίες, η Λάρνακα τίμησε με κάθε λαμπρότητα την επέτειο.

Στη Λάρνακα την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

Κατόπιν, ακολούθησε παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών, μπροστά από την εξέδρα των Αρχών της πόλης στην πλατεία Κίμωνος υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του  Ανδρέα Ανδρέου.

Στην παρέλαση που παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, έλαβαν μέρος τα Λύκεια, τα Γυμνάσια και άλλες σχολές Ανώτερης και Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών, το Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης, Σωματεία, Οργανώσεις και Τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

 

Στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος στη Λάρνακα στο πλαίσιο των 33ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, παρουσιάζει το έργο «Τα διηγήματα της γραφομηχανής». Η σκηνοθεσία είναι του Ραμίρο Ραμίρεζ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Send this to a friend