Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεν συνεδριάζουν σήμερα… δίνουν περιθώριο και μετά αποφασίζουν για επιπλέον χαλαρώσεις οι ειδικοί
Δεν συνεδριάζουν σήμερα… δίνουν περιθώριο και μετά αποφασίζουν για επιπλέον χαλαρώσεις οι ειδικοί

Δεν συνεδριάζουν σήμερα… δίνουν περιθώριο και μετά αποφασίζουν για επιπλέον χαλαρώσεις οι ειδικοί

 

 

Αυξάνονται οι νοσηλείες, δεν ανησυχούν αλλά δεν εφησυχάζουν οι ειδικοί – Αυτός είναι και ο δείκτης που θα καθορίσει τη συνέχεια – Αν παραμείνει σταθερός ο αριθμός δεν αποκλείεται αν δοθούν περαιτέρω χαλαρώσεις προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας.

Αυξητική τάση καταγράφει τις τελευταίες μέρες ο αριθμό των ασθενών με covid που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, γεγονός που δεν επιτρέπει στους αρμόδιους εφησυχασμό, καθώς πρόκειται για τον δείκτη που καθορίζει εν πολλοίς και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Από τη Δευτέρα που μας πέρασε 21 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο 149 νοσηλευόμενοι ασθενείς μέχρι χθες Κυριακή καταγράφηκε αύξηση, καθώς ανακοινώθηκε ότι 173 ασθενείς νοσηλεύονται στα κρατικά νοσηλευτήρια, 18 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, καταγράφει και το ποσοστό θετικότητας, που χθες ανήλθε σε 5,22%.

 

Τη σημαντικότητα του αριθμού νοσηλειών, επισήμανε για ακόμα μία φορά και ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας τις προηγούμενες μέρες και κληθείς να απαντήσει κατά πόσον θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα περαιτέρω χαλαρώσεις.

«Πρέπει να βλέπουμε τις νοσηλείες την συγκεκριμένη στιγμή και όχι τα κρούσματα. Εάν παραμείνουν οι νοσηλείες σταθερές όπως είναι αυτή την στιγμή τότε αναμένεται ότι θα δοθούν περισσότερες χαλαρώσεις τις επόμενες δέκα μέρες» είπε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Πάντως, ο Υπουργός περιμένει να ακούσει τους ειδικούς όσον αφορά την κατάργηση του safe pass και σε άλλους χώρους.

Σήμερα, δε θα γίνει συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Ο Υπουργός Υγείας απουσιάζει στο εξωτερικό, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα είχαν αναλυθεί πριν από μία εβδομάδα, με τους αρμόδιους να συμφωνούν όπως δοθεί περιθώριο δύο εβδομάδων πριν η κατάσταση επαναξιολογηθεί.

Send this to a friend