Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ετοιμάζονται για… άγρα τουριστών στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Ετοιμάζονται για… άγρα τουριστών στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Ετοιμάζονται για… άγρα τουριστών στην ελεύθερη Αμμόχωστο

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 Εξορμήσεις σε διάφορες ευρωπαικές χώρες αρχίζει η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, σε μια προσπάθεια να προβάλει τα μεγάλα θέρετρα της επαρχίας εν’ όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, μετά το αρχικό «πάγωμα» που προκάλεσε σ’ όλη την Ευρώπη ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η αρχή θα γίνει σήμερα Δευτέρα (28/3) με το ταξίδι του λειτουργού της τοπικής εταιρείας τουρισμού Λάκη Αβρααμίδη στο Τελ Αβίβ, όπου θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση που θα λάβει χώρα στην ισραηλινή πρωτεύουσα.

 

«Τα τελευταία 2-3 χρόνια η ισραηλινή τουριστική αγορά πάει καλά στην Κύπρο και είναι από τις αγορές από τις οποίες, με λίγη προσπάθεια, μπορούμε ν’ αυξήσουμε την προσέλευση επισκεπτών», ανέφερε στην εφημερίδα μας ο κ.Αβρααμίδης. Εκτός, όμως, από το Ισραήλ, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου προγραμματίζει προσεχώς και άλλες εξορμήσεις.

Όπως είπε ο κ.Αβρααμίδης, μία αγορά η οποία επιδεικνύει φέτος ουσιαστικό ενδιαφέρον για την Κύπρο είναι η σκανδιναβική. Πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον από τις χώρες της Σκανδιναβίας για διακοπές το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό το ενδιαφέρον κάπου «πάγωσε» τις πρώτες μέρες μετά την εκδήλωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, αναθερμάνθηκε.

«Πρόσφατα ο Υφυπουργός Τουρισμού ταξίδεψε στις χώρες αυτές και τα μηνύματα που πήρε είναι ενθαρρυντικά εν’ όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου. Μετά το αρχικό, φυσιολογικό, μούδιασμα που παρατηρήθηκε εξαιτίας του πολέμου, πλέον οι Σκανδιναβοί επανέρχονται. Ήδη σαν ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουμε ικανοποιητικό αριθμό κρατήσεων από χώρες της Σκανδιναβίας για το καλοκαίρι κι ευελπιστούμε ότι όσο περνούν οι εβδομάδες ο αριθμός αυτός θ’ αυξάνεται», σημείωσε ο Λάκης Αβρααμίδης.

Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ πιθανόν αντιπροσωπεία της τοπικής εταιρείας τουρισμού και ξενοδόχοι της επαρχίας να μεταβούν προσεχώς στη χερσόνησο της βορείου Ευρώπης στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω προβολή της επαρχίας, με στόχο να καλυφθούν, όσο το δυνατό, οι απώλειες που θα υπάρξουν (κυρίως) από τη ρωσική και ουκρανική αγορά. Βέβαια, το ενδεχόμενο να καλυφθούν στο 100% αυτές οι απώλειες δεν είναι εφικτό.

Ο κ.Αβρααμίδης δήλωσε ότι επισκέψεις για σκοπούς τουριστικής προβολής της ελεύθερης Αμμοχώστου προγραμματίζονται και σε άλλες ευρωπαικές χώρες, όπως π.χ. στην Ελβετία και στην Αυστρία, στις οποίες υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ικανοποιητική προσέλευση περιηγητών την φετινή χρονιά. «Σε όποια χώρα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει έδαφος για προσέλκυση τουριστών, είμαστε διατεθειμένοι να πάμε», κατέληξε.

Send this to a friend