Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άδεια τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του αθλητικού κέντρου Αγίας Νάπας
Άδεια τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του αθλητικού κέντρου Αγίας Νάπας

Άδεια τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του αθλητικού κέντρου Αγίας Νάπας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Αραχνιάζουν» τα 16 ποδοσφαιρικά γήπεδα του αθλητικού κέντρου Αγίας Νάπας, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια, πριν την πανδημία, τέτοια εποχή, έσφυζαν από ζωή, φιλοξενώντας δεκάδες ξένες αποστολές από διάφορες χώρες του πλανήτη για σκοπούς χειμερινής προετοιμασίας.

Οι συγκρίσεις στους αριθμούς των αθλητικών αποστολών (30-40 άτομα η κάθε αποστολή) που επέλεγαν τα προηγούμενα χρόνια το κοσμοπολίτικο θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου για να κάνουν την προετοιμασία τους με τους φετινούς αριθμούς, μόνο απογοήτευση κι έντονο προβληματισμό προκαλούν.

 

Τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο υπεύθυνος του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Νάπας Αντώνης Πετεινός όσον αφορά την φετινή κίνηση του αθλητικού τουρισμού είναι… καταθλιπτικά.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιανουάριο η Αγ. Νάπα δεν φιλοξένησε ούτε μία αποστολή, τον Φεβρουάριο φιλοξένησε τρεις ομάδες από την Σκανδιναβία, ενώ τον τρέχοντα μήνα φιλοξένησε δύο ομάδες, πάλι από την Σκανδιναβία. Για τον Απρίλιο δεν υπάρχουν κρατήσεις.

Σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά στοιχεία του Δήμου Αγίας Νάπας, τα προηγούμενα χρόνια, πριν από τον κορωνοϊό, τα γήπεδα του τουριστικού θερέτρου φιλοξενούσαν, κατά μέσο όρο, 40-50 ξένες ποδοσφαιρικές ομάδες κάθε χρόνο για την χειμερινή τους προετοιμασία.

Στην Αγία Νάπα υπάρχουν και δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν τα δικά τους ποδοσφαιρικά γήπεδα και φιλοξενούσαν, τα προηγούμενα χρόνια, επιπλέον αριθμό αθλητικών αποστολών.

Σήμερα, τα ξενοδοχεία αυτά παραμένουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, όπως κλειστά έμειναν και τους δύο προηγούμενους χειμώνες λόγω covid. «Ο βασικότερος λόγος της κατακόρυφης μείωσης του αθλητικού τουρισμού τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο κορωνοιός. Πρέπει να πούμε ότι φέτος, αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνουν την χειμερινή τους προετοιμασία στην Αγ. Νάπα μεγαλύτερος αριθμός ομάδων, ωστόσο μετέπειτα ακύρωσαν την άφιξή τους λόγω κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν σε μέλη τους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν το τελειωτικό κτύπημα για τον τομέα του αθλητικού τουρισμού. Και τούτο, διότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ρωσικών ομάδων», ανέφερε ο κ.Πετεινός, ο οποίος έκανε λόγο για οικονομική ζημιά πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του δήμου εξαιτίας του πενιχρού, πια, ενδιαφέροντος από ξένες ομάδες για να κάνουν προπονήσεις στην Αγία Νάπα.

Τεράστια, ήταν, επίσης, και τα έξοδα για την συντήρηση των 16 γηπέδων του αθλητικού κέντρου. Εκτός, όμως, από την οικονομική ζημιά, υπάρχουν και παρεμφερείς απώλειες, αφού, όπως εξήγησε ο Α. Πετεινός, η φιλοξενία αθλητικών αποστολών συνιστούσε λειτουργία ξενοδοχείων, εργοδότηση ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς και κύκλο εργασίας σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις (καταστήματα, περίπτερα, σουβενίρ κτλ).

Send this to a friend