Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ Χάρης Αρμεύτης [Πνευμονολόγος]: Να γίνονται στοχευμένα rapid test – Με όσα ξοδέψαμε φτιάχναμε άλλες 50 κλίνες
Δρ Χάρης Αρμεύτης [Πνευμονολόγος]: Να γίνονται στοχευμένα rapid test – Με όσα ξοδέψαμε φτιάχναμε άλλες 50 κλίνες

Δρ Χάρης Αρμεύτης [Πνευμονολόγος]: Να γίνονται στοχευμένα rapid test – Με όσα ξοδέψαμε φτιάχναμε άλλες 50 κλίνες

 

 

Σωστή χαρακτήρισε την απόφαση για μη χαλαρώσεις, αφού δεν τηρούνται τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν στην πράξη, ο Δρ Χάρης Αρμεύτης, Πνευμονολόγος, μιλώντας στον Πολίτη 107.6 και 97.6.

Ο Δρ Αρμεύτης υπέδειξε ότι το κύριο πρόβλημα παραμένει και είναι οι νοσηλείες, σημειώνοντας πως ο τρόπος που αποφασίζονται και εφαρμόζονται τα μέτρα πχ τα τεστ αντιγόνου, δεν αμβλύνουν το πρόβλημα.

Τόνισε ότι παρά τα πολλά τεστ, δεν μειώνεται η διασπορά του ιού, αλλά αυξάνεται ο δείκτης. Ξεκαθάρισε πως δεν τάσσεται ο ίδιος κατά των τεστ, αλλά όπως είπε «διαφωνώ να κάνουμε γενικευμένο έλεγχο σε ασυμπτωματικούς. Τάσσομαι υπέρ του να γίνονται στοχευμένα τεστ για να προστατέψουμε τον κόσμο που κινδυνεύει να νοσήσει». Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε πως τα τεστ αντιγόνου, στοιχίζουν στο κράτος μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, δηλαδή, 15 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα δίνονται σε τεστ αντιγόνου. «Αν υπολογίσουμε τα χρήματα που δώσαμε για τα ράπιτ θα αναπτύσσαμε 50 κλίνες περισσότερες» είπε ο γιατρός.

 

Όσον αφορά του τι προτείνει ο ίδιος, εξήγησε πως «την Τρίτη δόση έλαβε λίγο πιο κάτω από το 50%. Αυτό το ποσοστό δεν είναι προστατευμένο έναντι της παραλλαγής Όμικρον έναντι της νοσηλείας, και είναι μια κατηγορία που πρέπει να προστατευθεί, καθώς επίσης και οι χρόνιοι πάσχοντες. Ενώ, τόνισε στο τέλος, πως «δεν είναι προστατευμένοι όσοι έλαβαν δύο δόσεις και παρήλθαν οι πέντε μήνες για την λήψη της τρίτης δόσης».

 

Ακούστε την τοποθέτηση του Δρος Χάρη Αρμεύτη στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

 

Πηγή: Πολίτης

: Να γίνονται στοχευμένα rapid test – Με όσα ξοδέψαμε φτιάχναμε άλλες 50 κλίνες"]

Send this to a friend