Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πρόταση Α. Αποστόλου οι Ολομέλειες της Βουλής να μεταδίδονται και στη νοηματική
Πρόταση Α. Αποστόλου οι Ολομέλειες της Βουλής να μεταδίδονται και στη νοηματική

Πρόταση Α. Αποστόλου οι Ολομέλειες της Βουλής να μεταδίδονται και στη νοηματική

 

 

Τη μετάδοση των Ολομελειών της Βουλής και στη νοηματική γλώσσα, αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες από τη διεύθυνση του κρατικού καναλιού και αφού ολοκληρωθούν οι τεχνικές εργασίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Ολομέλειες της Βουλής θα μεταδίδονται και στη νοηματική.

Για το θέμα, απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ, Θανάση Τσόκο, ο βουλευτής Λάρνακας της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλου, μέσα από την επιστολή του, κατέθεσε την άποψη ότι θα πρέπει η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής από το ΡΙΚ 2 κάθε Πέμπτη θα πρέπει να προσφέρεται και στη νοηματική γλώσσα.

 

«Είμαι βέβαιος», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Αποστόλου, «γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σόου, πως αναγνωρίζεις τη σημασία του να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εν λόγω συνεδριάσεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ήδη προφορικές διαβεβαιώσεις από πλευράς ΡΙΚ, πως θα γίνουν όλα όσα πρέπει, έτσι ώστε σύντομα να μεταδίδονται οι Ολομέλειες της Βουλής και στη νοηματική.

Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend