Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αλλάζει την εικόνα του Πρωταρά η «νέα» λεωφόρος Κάππαρη
Αλλάζει την εικόνα του Πρωταρά η «νέα» λεωφόρος Κάππαρη

Αλλάζει την εικόνα του Πρωταρά η «νέα» λεωφόρος Κάππαρη

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τα έργα στην υπό κατασκευή λεωφόρο Κάππαρη, στον Πρωταρά, επιθεώρησε την Πέμπτη (17/3) ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη. Τα προηγούμενα χρόνια η λεωφόρος Κάππαρη ήταν υποβαθμισμένη, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, γι’ αυτό και χρειαζόταν αναβάθμιση.

Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο για την περιοχή του Πρωταρά, το κόστος του οποίου θα πλησιάσει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Ο Γ. Καρούσος μίλησε για πλήρη αναβάθμιση ενός δρόμουπερίπου τριών χιλιομέτρων, που θα περιλαμβάνει όλα τα πρότυπα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με στάσεις λεωφορείων, ποδηλατόδρομους και πλατιά πεζοδρόμια με αναβαθμισμένο υλικό, ώστε να συνάδει και να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στους επισκέπτες, ξένους και ντόπιους.

 

Τ’ όλο έργο αναμένεται να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αρχικά έχει τεθεί. Περαιτέρω, ο κ.Καρούσος είπε ότι το υπουργείο του έχει έργα με συνολικό προϋπολογισμό πέραν του 1,2 δις, τα οποία είτε είναι υπό εκτέλεση, είτε είναι υπό προσφορά ή θα προκηρυχθούν το επόμενο τετράμηνο.

«Οι εργασίες για την ανακατασκευή της λεωφόρου Κάππαρη βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και μάλιστα σε λίγο καιρό, όταν θα βλέπει κάποιος πόσο έχει αλλάξει αυτή η λεωφόρος και θα συγκρίνει το πριν και το μετά, θα καταλάβει πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει αυτό το έργο στην περιοχή του Πρωταρά και πόσο θα την αναβαθμίσει», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Θ. Πυρίλλης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το όλο έργο μπορεί να παραδοθεί στο κοινό ακόμα κι έξι μήνες νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2023, εφόσον υπάρξει η σωστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η ασφαλτόστρωση του έργου και πριν από τις 25 Μαρτίου θα δοθεί ο δρόμος για χρήση στο κοινό, στα πλαίσια της μετακίνησης της κυκλοφορίας.

Send this to a friend