Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αθωώθηκε λοχίας των Β. Βάσεων για σεξουαλική επίθεση σε minibus στην Κύπρο
Αθωώθηκε λοχίας των Β. Βάσεων για σεξουαλική επίθεση σε minibus στην Κύπρο

Αθωώθηκε λοχίας των Β. Βάσεων για σεξουαλική επίθεση σε minibus στην Κύπρο

 

 

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον νεαρής συναδέλφου του λοχίας των Βρετανικών Βάσεων. Η επίθεση, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε μέσα σε minibus στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η γυναίκα είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε καταγγείλει νωρίτερα τη σεξουαλική επίθεση από τον ανώτερο της, φοβούμενη ότι θα γινόταν αποσιώπηση του περιστατικού. Αυτή η «καθυστέρηση» όμως χρησιμοποιήθηκε από το δικαστήριο για να «δικαιολογήσει» την αθώωση του λοχία.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τον 41χρονο, Lindy Pinel, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν άγγιξε τη συνάδελφό του.

 

Στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Pinel είπε: «Μετά το περιστατικό δεν έκανες καταγγελία επειδή πίστευες ότι δεν ήταν άξιο αναφοράς. Αυτή δεν ήταν σεξουαλική επίθεση, διαφορετικά θα έκανες την ίδια ώρα την καταγγελία».

Η DailyMail γράφει ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα minibus στην Κύπρο, όταν επέστρεφαν από το πεδίο βολής μετά από άσκηση.

Η νεαρή κατήγγειλε ότι: «Ο Pinel με είχε προσεγγίσει, ήρθε από την πλευρά του οδηγού, άνοιξε την πόρτα, έσκυψε προς το μέρος μου και έβαλε το χέρι του πάνω μου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε […]. Το πρόσωπό του ήταν κοντά στο δικό μου και άρχισε να τρίβεται πάνω μου».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε καταγγελία νωρίτερα, απάντησε: «Δεν μπορούσα να εμπιστευτώ τη στρατιωτική ηγεσία στην Κύπρο. Ένιωθα ότι δεν μπορώ να μιλήσω με κανένα. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ εύκολα τους ανθρώπους και οι άντρες κυριαρχούσαν στην ηγεσία στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο 41χρονος ισχυρίστηκε ότι «ανησυχούσα ότι το minibus κινείτο και πήρα να δω τι είχε συμβεί. Έπρεπε να πλησιάσω το minibus αλλά δεν χρειάστηκε να μπω ολόκληρος μέσα. Υπήρχε μια μικρή περίπτωση να την άγγιξα, αλλά όχι σεξουαλικά. Δεν είναι στη φύση μου. Αγαπώ τη γυναίκα μου και ποτέ δεν θα της το έκανα αυτό. Το 95% των στρατιωτών μου ήταν γυναίκες. Εάν πράγματι συνέβαινε κάτι, θα έπρεπε να είχε καταγγελθεί νωρίτερα».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend