Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Μια ασυνήθιστη αστυνομική είδηση όπου 56χρονος άνεργος από τη Λάρνακα, εκλεψε εκατοντάδες εκθέματα κουκουβάγιας, συνολικής αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, τα οποία στη συνέχεια πώλησε σε διάφορους παλαιοπώλες για να εξασφαλίσει εύκολο κέρδος.

Συγκεκριμένα, έκλεψε από το πρώην Μουσείο Εκθεμάτων Κουκουβάγιας, στη Λάρνακα, πέραν των 220 εκθεμάτων, ασημένια, μπρούτζινα, επαργυρωμένα, ξύλινα, χάλκινα και πήλινα, τα οποία πώλησε σε καταστήματα παλαιοπωλών της πόλης μας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν 224 κλοπιμαία εκθέματα κουκουβάγιας, η συνολική αξία των οποίων πλησιάζει τις πέντε χιλιάδες ευρώ. Το Μουσείο Εκθεμάτων Κουκουβάγιας ήταν ανοικτό για το κοινό μέχρι το 2017. Έκτοτε το κτήριο, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, παραμένει αναξιοποίητο κι ερειπωμένο.

 

Η κλοπή των εκθεμάτων έγινε αντιληπτή τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν υπάλληλοι της Μητρόπολης διενήργησαν έλεγχο εντός του κτηρίου και διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός εκθεμάτων είχε «κάνει φτερά».

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που ξεκίνησε εξετάσεις και από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα εκθέματα είχαν πωληθεί σε καταστήματα παλαιοπωλών από τον 56χρονο.

Ο συλληφθείς παραδέχθηκε ενοχή καθότι, όπως ισχυρίστηκε, εδώ και καιρό είναι χωρίς εργασία και εισοδήματα.

Ο 56χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον του δικαστηρίου. Όλα τα κλοπιμαία εκθέματα εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από την Αστυνομία.

 

Συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν την κατεδάφιση των τσίγκινων παραπηγμάτων που «κοσμούν» τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, στη Λάρνακα, από το 1975.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους χρήστες που δεν αποδέχθηκαν καμία πρόταση του δήμου, θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον τους. Τα πρόχειρα υποστατικά, έναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, κτίστηκαν μετά τον πόλεμο του 1974 για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες επαγγελματίες.

Σύμφωνα με το Δήμο Λάρνακας, κανένας εκ των ιδιοκτητών τους δεν κατέχει συμβόλαιο, ούτε καταβάλλει δικαιώματα κατοχής του χώρου.

 

Συνεχίζουμε με μια ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, η οποία αναφέρει ότι σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 4.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιούνται βολές Πυραύλων Αρμάτων στην περιοχή του Πεδίου Βολής Κιτίου.

Κατά τις συγκεκριμένες ώρες, τονίζει η ανακοίνωση, απαγορεύεται η διέλευση στην περιοχή και σε βάθος 20 χιλιομέτρων εντός της θάλασσας προς αποφυγή ατυχημάτων.

 

Το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρνακας, το οποίο διοργανώνει σήμερα στη πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα, Έκθεση με τίτλο  «Ο Κήπος των Ηρώων του Μεσολογγίου – Τιμής Ένεκεν» στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαρτίου.

 

 

 

 

Send this to a friend