Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ 20η ημέρα πολέμου – Σήμερα ο νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας και Ουκρανίας
20η ημέρα πολέμου – Σήμερα ο νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας και Ουκρανίας

20η ημέρα πολέμου – Σήμερα ο νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας και Ουκρανίας

 

 

20η ημέρα πολέμου στην Ουκρανία, με τα ρωσικά πλήγματα να συνεχίζονται αμείωτα, τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας να γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Κιέβου – Μόσχας.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ, μετέδωσε το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 24, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές αρχές ενημέρωσαν σχετικά τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

 

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά χθες Δευτέρα ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με αυτή της Ρωσίας θα συνεχιστούν την Τρίτη.

Μόνο οι επτά από τους δέκα ανθρωπιστικούς διαδρόμους που είχε συμφωνηθεί να ανοίξουν για να απομακρυνθούν οι άμαχοι από περιοχές όπου μαίνονται μάχες στην Ουκρανία λειτούργησαν, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Κίεβο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε τη διαταγή να αρχίσει αυτή που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Send this to a friend