Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πιλότος Formula 1 με κράνος «Όχι στον Πόλεμο» και σημαία του ψευδοκράτους
Πιλότος Formula 1 με κράνος «Όχι στον Πόλεμο» και σημαία του ψευδοκράτους

Πιλότος Formula 1 με κράνος «Όχι στον Πόλεμο» και σημαία του ψευδοκράτους

 

 

Ο πιλότος της Formula 1 Σεμπάστιαν Φέτελ, βγήκε στην πίστα με κράνος στα χρώματα της Ουκρανίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ρωσική εισβολή, κατά την διάρκεια των δεύτερων δοκιμαστικών προετοιμασίας της Formula 1, που φιλοξενούνται στο Μπαχρέιν.

Ο Γερμανός «πιλότος» της Aston Martin, φόρεσε λευκό κράνος, με ρίγες σε μπλε και κίτρινο χρώμα, ένα περιστέρι και την επιγραφή «Peace and love» (σ.σ. ειρήνη και αγάπη), τις λέξεις «No war» (σ.σ. όχι στον πόλεμο) και τους στίχους του τραγουδιού «Imagine» του Τζον Λένον.

Η κίνηση αυτή έτυχε διεθνούς αποδοχής για την ευαισθησία που επέδειξε ο Φετελ, ωστόσο υπάρχει μια «λεπτομέρεια» στο κράνος που δεν πέρασε απαρατήρητη.

 

Συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο κράνος εντοπίστηκε να υπάρχει, (μεταξύ άλλων μη αναγνωρισμένων κρατών) και η σημαία του ψευδοκράτους, της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», ένα κράτος αποτέλεσμα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Το γεγονός έσπευσε να εκμεταλλευτεί και η Τουρκική προπαγάνδα μέσω του αθλητικού τμήματος του πρακτορείου Anadolu.

Την απεικόνιση της σημαίας του ψευδοκράτους σε κράνος οδηγού Φόρμουλα 1 καταγγέλλει ο ΚΣΑ

Την ενέργεια του οδηγού και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Σεμπάστιαν Φέτελ να εμφανίσει στο αγωνιστικό του κράνος τη σημαία του ψευδοκράτους καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

O πιλότος της F1 αφαίρεσε τη σημαία του ψευδοκράτους μετά την κατακραυγή

Το γεγονός ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ και οι συνεργάτες του τοποθέτησαν στο κράνος που χρησιμοποιεί ο Γερμανός στις δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια ειρήνη, τη σημαία του ψευδοκράτους δεν πέρασε απαρατήρητο.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου έκανε καταγγελία στη FIA, στην οποία απαίτησε την άμεση απόσυρση της σημαίας του ψευδοκράτους από το κράνος του οδηγού, αλλά και την επιβολή ποινής τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, επιστολή τόσο στην παγκόσμια ομοσπονδία όσο και στον ίδιο τον Γερμανό απέστειλε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ).

Ύστερα από αυτές τις κινήσεις, άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο από την Aston Martin F1 όσο και από τον Φέτελ, καθώς εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι η επίμαχη σημαία θα αφαιρεθεί από το κράνος του Γερμανού οδηγού.

Με παρέμβαση του Προέδρου της FIA αφαιρέθηκε η σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του Vettel

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (Κ.Σ.Α.) ανακοινώνει με ικανοποίηση ότι μετά την χθεσινή του παρέμβαση προς το νομικό τμήμα και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), με αίτημα την άμεση αφαίρεση της σημαίας του ψευδοκράτους από το κράνος του οδηγού της F1 Sebastian Vettel, ο Πρόεδρος της FIA κ. Mohamed Ben Sulayem επικοινώνησε τηλεφωνικώς το βράδυ της Παρασκευής (11/3) με τον Πρόεδρο του Κ.Σ.Α. κ. Αντώνη Μιχαηλίδη, ενημερώνοντάς τον ότι έδωσε οδηγία προσωπικά για να αφαιρεθεί η σημαία.

Την αφαίρεση της σημαίας της μη αναγνωρισμένης, ούτω καλούμενης «ΤΔΒΚ» από το κράνος του Vettel επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της ομάδας του, Aston Martin F1.

Send this to a friend