Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πριν από το τέλος του 2022 υπολογίζεται να ξεκινήσουν τα πρώτα κατασκευαστικά έργα για την Γ΄ φάση, του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, που θα καλύψουν τις περιοχές νοτιοδυτικά του αεροδρομίου, δηλαδή το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Ο διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους μας δήλωσε ότι το επόμενο δίμηνο αναμένεται να προκηρυχθούν συνολικά πέντε συμβόλαια για την Γ΄ φάση, εκφράζοντας την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. Ήδη, τα πέντε συμβόλαια βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Ο Διευθυντής του Σ.Α.Λ διευκρίνισε ότι οι εργασίες σ’ αυτή την φάση θα εκτελεστούν με συμβατικό τρόπο, δηλαδή χωρίς να προηγηθεί διερεύνηση αυλακιών για αρχαιότητες όπως συμβαίνει με τις εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο στις περιοχές Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας.

 

 

Στόχος των έργων είναι η κατασκευή δικτύου για μεταφορά των αστικών λυμάτων των οικισμών Δρομολαξιάς – Μενεού, Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου στην υφιστάμενη εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) της Λάρνακας, που βρίσκεται νότια του αεροδρομίου.

 

Πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Δήμου η υπογραφή Σύμβασης, για την εκπόνηση εμπεριστατωμένης τεχνοοικονομικής μελέτης, η οποία θα μελετήσει ολοκληρωμένα και διεξοδικά δύο σενάρια, εν όψει της επικείμενης πλήρωσης του υφιστάμενου Κοιμητηρίου Αθηένου και της μη ύπαρξης διαθέσιμης γης για τους αναγκαίους ενταφιασμούς στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Τη σύμβαση υπόγραψαν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, με τον εκπρόσωπο του επιτυχόντα προσφοροδότη σχετικού διαγωνισμού που προκήρυξε ο Δήμος. Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των €6.840 εκτός Φ.Π.Α. και η διάρκεια της Σύμβασης είναι 3 μήνες.

 

Και τέλος σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού στην πλατεία Ερμού στη Λάρνακα, θα γίνεται ενημέρωση από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2.00 το μεσημέρι.

 

Send this to a friend